CSM si CSS Onesti pe podiumul etapei zonale de judo de la Miercurea-Ciuc

La Miercurea-Ciuc a avut loc in perioada 8-9 februarie a.c., etapa de zona a Campionatului National de Judo “U 18” Individual (M/F), la care au participat peste 100 de jucatori de la 24 de cluburi care s-au infruntat pe suprafetele de lupta in conformitate cu noile prevederi ale regulamentului international de organizare si arbitraj al concursurilor de judo, puse in aplicare incepand cu aceasta noua intrecere si de federatia de specialitate din Romania.

Rezultatele obtinute de sportivii legitimati la cele doua cluburi onestene au fost urmatoarele:

UNDER 18 M (50kg.) – Locul II. Andrei Pavel (CSS) – Locul III. Vladut-Constantin Bucur (CSM)
(55 kg.) – Locul II. Adrian-Alexandru Zota (CSM) – Locul V. George Alexandru Lungu (CSM)
(73 kg.) – Locul II. Vlad Dragomirescu (CSS)
(-90 kg) – Locul V. Dragos Spiridon (CSS)
UNDER 18 F (40kg.) – Locul I. Ana-Maria Lungu (CSM)
(48 kg.) – Locul I. Adina-Gabriela Dobrin (CSM)
(52 kg.) – Locul III. Gina Eugenia Neagu (CSM).

Toti cei noua sportivi reprezentand cluburile CSM si CSS Onesti s-au calificat in finala Campionatului National de Judo “U 18” Individual (M/F), care se va desfasura in municipiul Deva la sfarsitul saptamanii viitoare (22-24 februarie).

Cunoscuta judoka Alina Dumitru (n. 30 august 1982, Bucuresti) si-a incheiat de curand cariera ei sportiva de exceptie. De la debutul sau in 1994, Alina Dumitru a concurat în cadrul categoriei 48 kg., intrand in posesia titlului de campioana europeana de 8 ori si o data de campioana olimpica la Beijing (China), in 2008.

A fost medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra in 2012, de trei ori medaliata cu bronz la campionatele mondiale, iar în anul 2000, a fost campioana mondiala la juniori.

Romulus Dan Busnea