duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Cu si despre Lego

Lego este o linie de jucării pentru construcții din plastic care sunt fabricate de The Lego Group, o companie privată cu sediul în Billund, Danemarca. Produsul principal al companiei constă din cărămizi de plastic colorate care se înfășoară însoțind o serie de unelte, figurine numite minifiguri și alte alte părți. Piesele Lego pot fi asamblate și conectate în mai multe moduri pentru a construi obiecte, inclusiv vehicule, clădiri și roboți de lucru. Orice lucru construit poate fi luat din nou și piesele reutilizate pentru a face lucruri noi.

Grupul Lego a început să fabrice cărămizile de jucării în 1949. Filme, jocuri, competiții și șase parcuri de distracții Legoland au fost dezvoltate sub brand.

Din 1963, piesele Lego au fost fabricate dintr-un plastic rezistent, cunoscut sub numele de acrilonitril butadienă stiren (ABS). Plasticul ABS este încălzit la 232 ° C (450 ° F) până când atinge o consistență asemănătoare cu aluatul. Apoi este injectat în matrițe la presiuni cuprinse între 25 și 150 tone și durează aproximativ 15 secunde pentru a se răci. Matrițele au o toleranță de până la douăzeci de micrometri, pentru a asigura că cărămizile rămân conectate.

Inspectorii umani verifică ieșirea matrițelor, pentru a elimina variații semnificative de culoare sau grosime. Potrivit Lego Group, aproximativ optsprezece cărămizi din fiecare milion nu îndeplinesc standardul cerut.

Fabricarea cărămizilor Lego are loc în mai multe locații din întreaga lume. Turnarea se face în Billund, Danemarca; Nyíregyháza, Ungaria; Monterrey, Mexic și cel mai recent în Jiaxing, China.

Decorațiunile și ambalajele din cărămidă se realizează la fabricile din Danemarca, Ungaria, Mexic și Kladno din Republica Cehă. Grupul Lego estimează că în cinci decenii a produs 400 de miliarde de blocuri Lego.

Compania și-a deschis reprezentanța din România în ultima parte a anului 2011.

Producția anuală de cărămizi Lego este în medie de aproximativ 36 de miliarde, sau aproximativ 1140 de elemente pe secundă.

În decembrie 2012, BBC a cerut departamentului de inginerie al Open University să stabilească „ de câte cărămizi Lego, stivuite una peste alta, ar fi nevoie ca greutatea coloanei să distrugă cărămida de la bază?”. Folosind o mașină de testare hidraulică, departamentul de inginerie a stabilit că forța maximă medie pe care o suportă 2 × 2 de cărămidă Lego este de 4.240 newtoni; deoarece o cărămidă medie de 2 × 2 Lego are o masă de 1,152 grame, conform calculelor lor, ar fi nevoie de o stivă de 375 000 de cărămizi pentru a determina distrugerea cărămizii de jos, ceea ce reprezintă o stivă de 3,591 metri înălțime.

Începând cu anii 1950, grupul Lego a lansat mii de seturi cu o varietate de teme, inclusiv Spațiul, Roboții, Pirații, trenuri, vikingi, castele, dinozauri, explorare submarină, lego friends și Vestul sălbatic. Unele dintre temele clasice care continuă până în zilele noastre includ Lego City (o linie de seturi care prezintă viața orașului introdusă în 1973) și Lego Technic (o linie destinată emulării mașinilor complexe, introdusă în 1977). [48]

De-a lungul anilor, Lego a licențiat teme din numeroase francize de desene animate și filme și chiar unele de la jocuri video. Acestea includ Batman, Indiana Jones, Pirații din Caraibe, Harry Potter, Star Wars și Minecraft. Deși unele dintre temele licențiate, Lego Star Wars și Lego Indiana Jones, au avut vânzări de mare succes, Lego și-a exprimat dorința de a se baza mai mult pe propriile personaje și teme clasice și mai puțin pe teme licențiate legate de lansările de filme. [49]

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...