27.2 C
Bacau

Cultura și spiritualitatea poporului român – simpozion regional organizat de Școala Gimnazială „Constantin Platon” Bacău

De stiut!

IMG_0467

Miercuri, 21 mai 2014, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău a fost gazda simpozionului regional „Cultura și spiritualitatea poporului român” organizat de Școala Gimnazială „Constantin Platon” Bacău.
Simpozionul este înscris în CAER 2014/193 și a avut ca obiectiv general promovarea valorilor culturale și spirituale românești. La eveniment au participat direct și indirect prin trimiterea lucrărilor, cadre didactice și elevi din mai multe județe din țară.

Prin acest proiect început în luna ianuarie s-a urmărit cunoașterea valorilor culturale și spirituale și implementarea lor în procesul instructiv educativ, educarea elevilor în spiritul promovării identității naționale și dezvoltarea abilităților de identificare a elementelor originale ale folclorului local în context național.

Cadrele didactice au participat cu lucrări la trei secțiuni: cultura și spiritualitatea poporului român, identitate națională între tradiție și modernism și artă și inovație în societatea românească. Elevii au avut două secțiuni: eseuri și prezentări ppt cu tema „Tezaurul de tradiții al neamului românesc” și creații plastice – desen, pictură, colaj cu tema „Sărbătorile românilor”.

În cadrul evenimentului, prof. dr. Anton Coșa de la Complexul muzeal „Iulian Antonescu” le-a vorbit participanților despre identitatea națională a românilor și despre importanța cunoașterii valorilor culturale și spirituale românești.

Evenimentul a fost marcat de un frumos program artistic susținut de ansamblul „Stejăreii” de la Școala Gimnazială Buhoci, de ansamblul „Mugurașii” de la Școala Gimnazială Săucești și de elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Platon” Bacău.

Director adjunct, profesor Manuela Neculcea

- Advertisement -

Ultimele stiri