Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje – și prețuri – poate fi copleșitoare. Iată șapte lucruri de luat în considerare înainte de a lua decizia de cumpărare.
Aspectul nu este totul
Majoritatea oamenilor aleg baterii de bucătărie bazându-se doar pe aspectul acestuia. Iar asta este o greșeală. Aspectul e important, dar puteți obține de obicei aspectul pe care îl doriți, fără a face compromisuri în ceea ce privește comoditatea și dependența pe termen lung. Pentru sfaturi despre aceste considerente practice, am discutat cu proiectanți, fabricanți, comercianți și distribuitori de robinet. Iată ce am învățat.
Cheltuiește suficient, dar nu prea mult
Planificați să cheltuiți cel puțin 200 de lei pentru o baterie de bucătărie. Puteți obține un robinet minunat pentru mai puțin, dar este mai probabil să primiți un robinet de calitate scăzută. Dacă cheltuiți mult mai mult, plătiți pentru mai multe caracteristici sau stil, mai degrabă decât fiabilitatea sau durabilitatea de bază.
Urmăriți înălțimea scurgerii
Bateriile de bucătărie variază foarte mult în înălțime și atingere, iar de cele mai multe ori puteți alege doar aspectul care vă place cel mai bine. Dar dacă aveți un raft deasupra chiuvetei, este posibil să nu se potrivească un bec înalt.
Alegeți supapele ceramice
Dacă doriți să evitați să aveți o baterie care curge, optați pentru una cu valve ceramice. Alte tipuri de supape sunt, de obicei, fără picurare de ani de zile, dar nu asu aceeși fiabilitate pe termen lung a ceramicii. Robinetele cu supape ceramice costă cam la fel ca alte robinete.
Unele finisaje sunt mai dure decât altele
Iată regula nr. 1 a finisajelor: alegeți un finisaj care se potrivește cu feroneria din apropiere, barele de prosoape, etc. Nepotrivirile arată rău. Dacă intenționați să înlocuiți echipamentul existent, alegerea finisajelor de la robinet este larg deschisă. Marea majoritate a robineților au finisaje cromate, nichel satinat sau bronz. Toate aceste finisaje sunt durabile și își păstrează aspectul bun de ani buni. Dar unele sunt mai durabile decât altele.
Cele cromate sunt cele mai durabile și cele mai ușor de păstrat, de aceea a fost întotdeauna favoritul pentru bucătăriile comerciale și băile publice. Dacă robinetul dvs. este folosit intens, este cel mai bun pariu pentru duritatea pe termen lung.
Finisajele cu nichel sunt de obicei etichetate „periate”, „satinate” sau „oțel inoxidabil” și au o strălucire plictisitoare. Sunt durabile, dar predispuse la amprente și pete de apă, deci sunt mai greu de păstrat curate. Unele au un înveliș care reduc petele, dar acea acoperire nu este la fel de durabilă ca metalul și se poate uza.
Robinetele din bronz au un ton maroniu. Dar suprafața este o poleială (cum ar fi epoxi), mai degrabă decât metal. Acest strat de acoperire este material dur, dar poate fi ciobit sau zgâriat mai ușor decât metalul.
Numărați găurile din chiuvetă
Dacă doriți să treceți de la două mânere la unul, trebuie să vă gândiți la numărul de găuri din chiuvetă. Cele mai multe chiuvete au trei găuri: unul pentru mânerul de apă fierbinte, unul pentru apa rece frig și unul pentru jet. Unele robinete cu un singur mâner includ o placă de acoperire pentru a ascunde găurile suplimentare. Dar unele nu, așa că verificați eticheta.
Dacă doriți un robinet de bucătărie cu un pulverizator „pull-down” montat în butuc, va exista o gaură de pulverizare goală. Dar soluția este simplă: instalați un distribuitor de săpun. Noul tău robinet poate include chiar unul.
Un singur mâner este mai convenabil
Robinetele cu două mânere au o simetrie elegantă care se potrivește multor băi, în special celor tradiționale. Dar, în termeni practice, robinetele cu un singur mâner au toate avantajele. Sunt doar mai convenabile; ajustarea temperaturii apei este mai ușoară. Niște baterii de lavoar cu un singur mâner se curăță mai ușor.
Pulverizatoarele cu tracțiune sunt mai bune
Dacă ați avut vreodată un pulverizator „lateral” (un mâner de pulverizare montat în chiuvetă), probabil că ați avut scurgeri. Și s-ar putea să presupuneți că ați întâmpina probleme similare (și mai scumpe) cu un pulverizator montat pe robinet. Probabil ca nu. Toți experții noștri ne-au spus că pulverizatoarele „pull-down” s-au dovedit mult mai fiabile decât vechile pulverizatoare laterale.