duminică 14 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCum alegem o...

Cum alegem o baterie de bucătărie

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje – și prețuri – poate fi copleșitoare. Iată șapte lucruri de luat în considerare înainte de a lua decizia de cumpărare.

Aspectul nu este totul

Majoritatea oamenilor aleg baterii de bucătărie bazându-se doar pe aspectul acestuia. Iar asta este o greșeală. Aspectul e important, dar puteți obține de obicei aspectul pe care îl doriți, fără a face compromisuri în ceea ce privește comoditatea și dependența pe termen lung. Pentru sfaturi despre aceste considerente practice, am discutat cu proiectanți, fabricanți, comercianți și distribuitori de robinet. Iată ce am învățat.

Cheltuiește suficient, dar nu prea mult

Planificați să cheltuiți cel puțin 200 de lei pentru o baterie de bucătărie. Puteți obține un robinet minunat pentru mai puțin, dar este mai probabil să primiți un robinet de calitate scăzută. Dacă cheltuiți mult mai mult, plătiți pentru mai multe caracteristici sau stil, mai degrabă decât fiabilitatea sau durabilitatea de bază.

Urmăriți înălțimea scurgerii

Bateriile de bucătărie variază foarte mult în înălțime și atingere, iar de cele mai multe ori puteți alege doar aspectul care vă place cel mai bine. Dar dacă aveți un raft deasupra chiuvetei, este posibil să nu se potrivească un bec înalt.

Alegeți supapele ceramice

Dacă doriți să evitați să aveți o baterie care curge, optați pentru una cu valve ceramice. Alte tipuri de supape sunt, de obicei, fără picurare de ani de zile, dar nu asu aceeși fiabilitate pe termen lung a ceramicii. Robinetele cu supape ceramice costă cam la fel ca alte robinete.

Unele finisaje sunt mai dure decât altele

Iată regula nr. 1 a finisajelor: alegeți un finisaj care se potrivește cu feroneria din apropiere, barele de prosoape, etc. Nepotrivirile arată rău. Dacă intenționați să înlocuiți echipamentul existent, alegerea finisajelor de la robinet este larg deschisă. Marea majoritate a robineților au finisaje cromate, nichel satinat sau bronz. Toate aceste finisaje sunt durabile și își păstrează aspectul bun de ani buni. Dar unele sunt mai durabile decât altele.

Cele cromate sunt cele mai durabile și cele mai ușor de păstrat, de aceea a fost întotdeauna favoritul pentru bucătăriile comerciale și băile publice. Dacă robinetul dvs. este folosit intens, este cel mai bun pariu pentru duritatea pe termen lung.

Finisajele cu nichel sunt de obicei etichetate „periate”, „satinate” sau „oțel inoxidabil” și au o strălucire plictisitoare. Sunt durabile, dar predispuse la amprente și pete de apă, deci sunt mai greu de păstrat curate. Unele au un înveliș care reduc petele, dar acea acoperire nu este la fel de durabilă ca metalul și se poate uza.

Robinetele din bronz au un ton maroniu. Dar suprafața este o poleială (cum ar fi epoxi), mai degrabă decât metal. Acest strat de acoperire este material dur, dar poate fi ciobit sau zgâriat mai ușor decât metalul.

Numărați găurile din chiuvetă

Dacă doriți să treceți de la două mânere la unul, trebuie să vă gândiți la numărul de găuri din chiuvetă. Cele mai multe chiuvete au trei găuri: unul pentru mânerul de apă fierbinte, unul pentru apa rece frig și unul pentru jet. Unele robinete cu un singur mâner includ o placă de acoperire pentru a ascunde găurile suplimentare. Dar unele nu, așa că verificați eticheta.

Dacă doriți un robinet de bucătărie cu un pulverizator „pull-down” montat în butuc, va exista o gaură de pulverizare goală. Dar soluția este simplă: instalați un distribuitor de săpun. Noul tău robinet poate include chiar unul.

Un singur mâner este mai convenabil

Robinetele cu două mânere au o simetrie elegantă care se potrivește multor băi, în special celor tradiționale. Dar, în termeni practice, robinetele cu un singur mâner au toate avantajele. Sunt doar mai convenabile; ajustarea temperaturii apei este mai ușoară. Niște baterii de lavoar cu un singur mâner se curăță mai ușor.

Pulverizatoarele cu tracțiune sunt mai bune

Dacă ați avut vreodată un pulverizator „lateral” (un mâner de pulverizare montat în chiuvetă), probabil că ați avut scurgeri. Și s-ar putea să presupuneți că ați întâmpina probleme similare (și mai scumpe) cu un pulverizator montat pe robinet. Probabil ca nu. Toți experții noștri ne-au spus că pulverizatoarele „pull-down” s-au dovedit mult mai fiabile decât vechile pulverizatoare laterale.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...