Cum conservăm ghebele?

_101-copy

Dacă după ploile de luna trecută piețele s-au umplut de hribi, iată că a venit și vremea ghebelor. Astea din urmă sunt singurele ciuperci pe care mă încumet să le culeg din piață. Hribi, gălbiori și alte specii mai puțin comune culeg numai din supermarketuri, fie proaspete, fie congelate. Vorba proverbului: “dai un ban, dar măcar apuci să-l dai și a doua oară”.

201

Când vezi piața plină de lădițe încărcate cu ghebe (opintici – cum li se mai spune prin unele zone), nu-ți vine să pleci cu mâna goală. Așa că te gândești să iei vreo câteva sacoșe pline, ca să ai – și tu și urmașii tăi, și urmașii urmașilor tăi… (cred că am cam încurcat poveștile).
Revenind pe firul narativ principal, ajungem să ne punem legitima întrebare: Cum conservăm ghebele? Ca să avem și în extra-sezon, atunci când ni se face poftă.

202

Continuare…