Cum da frigul, cum incep sa ia foc casele. Joi a fost o zi plina pentru pompierii bacauani

Joi, 13 decembrie, la ora 08.12, Garda de Intervenţie Podu Turcului a fost solicitată să intervină în localitatea Podu Turcului pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unui barbat in vârstă de 38 de ani.

Focul a fost afectată casa de locuit, o construcţie cu pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă amplasarea necorespunzătoare a unui coş de fum ori neprotejarea sa termică faţă de materiale combustibile, au ars circa 15 mp din acoperişul casei.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Podu Turcului.

Tot joi, la ora 13.35, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitat să intervină în comuna Ştefan cel Mare, in satul Viişoara, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei femei de 34 de ani. Incendiul a afectat casa de locuit, o construcţie cu pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă.

Intervenţia a fost îngreunată din cauza drumului greu accesibil.

În urma incendiului au ars circa 5 mp din acoperişul casei.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, fără a fi necesară intervenţia acestuia.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ştefan cel Mare.

Mai spre seara, la ora 20.29, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în localitatea Cleja pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unui batran in vârstă de 75 de ani. A fost afectată casa de locuit, construcţie cu pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă deteriorarea coşului de fum, au ars circa 4 mp tavan din lemn.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, care nu a fost nevoit să intervină.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cleja.

Vineri, 14 la ora 05.42, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitat să intervină în comuna Pârgăreşti, sat Satu Nou, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria numitului L. G., în vârstă de 58 de ani. A fost afectat un adăpost de animale, construcţie cu pereţii din cărămidă şi lemn şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din ţiglă.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă amplasarea necorespunzătoare a unui coş de fum ori neprotejarea sa termică faţă de materiale combustibile, au ars circa 50 mp din acoperişul adăpostului de animale.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, fără a fi necesară intervenţia acestuia.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Tg. Ocna.