joi 12 septembrie 2024

.

Ce trebuie să știm...

Un broker de asigurări este o persoană sau o companie care oferă servicii...

Amenajarea ideală a unui...

Amenajarea unui apartament cu două camere este o provocare plăcută, oferind posibilități creative...

Ce presupune divortul in...

Divorțul este metoda prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive...

Cum au apărut băncile...

Istoria sistemului bancar a început cu primele prototipuri ale băncilor care erau comercianții....
AcasăCulinarCum facem orezul...

Cum facem orezul fiert mai atractiv și mai gustos

203 copy

Dacă ați mâncat mult timp la cantină, ori dacă ați făcut armata, nu cred că orezul v-a lăsat amintiri prea plăcute. Fie că era nefiert ori, dimpotrivă, prea fiert, n-avea gust sau găseați în el diverse chestii necomestibile, cele mai frecvente fiind neghina și pietricelele. În plus, apărea și foarte des în meniu.

Nu vreau să vă povestesc aici despre pilaf sau despre risotto, astea sunt preparate de sine stătătoare, care, prin tehnica de preparare, au gust, savoare, prestanță. Nici la bolul de orez fiert care este nelipsit aproape din meniurile asiatice. Acesta vine de regulă alături de mâncăruri puternic aromate și condimentate, ori “la pachet” cu sosuri  foarte variate.

Vreau să mă refer la orezul folosit drept garnitură, pe lângă carne sau pește. Acela a cărui preparare se reduce de obicei la “fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj”.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....