miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCum gatim cu...

Cum gatim cu OptiGrill by Tefal ® – take one (peste-spada cu garnitura de scrijele)

L-am primit cadou en avant de Sf. Gheorghe. L-am testat pentru prima dată și întâia oară pe 22 aprilie, A.D. 2018. După ce am citit instrucțiunile de folosire, am înțeles că face de toate, mai puțin ouă ochiuri și cartofi prăjiți. L-am testat. Ce face, face bine. Cu condițiile inițiale:

_101

  1. Maximum pentru 2 – 3 persoane at the time (pardon my French);
  2. Utilizabil doar indoor (adică în spații închise, nerecomandat grătarelor în aer liber – dar hei!, unde ai electricitate conformă normelor UE (220 – 230 V, 50 – 60 Hz CA), în aer liber?
  3. Să nu te aștepți că o să reacționeze precum grătarul cu foc direct (lemne sau cărbuni).

_105
L-am încercat mai întâi (a nu se confunda cu 1 Mai) în executarea unor “scrijele”. Pentru cei născuți mai târziu, scrijelele sunt niște rondele de cartof coapte pe plita încinsă.

_113
Articolul integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....