luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCum gatim cu...

Cum gatim cu OptiGrill by Tefal ® – take six (ceafa de porc)

Zicerile conform cărora “românul e frate cu codrul” și “românul s-a născut poet” ar necesita câte un upgrade, gen: “românul e frate cu ceafa de porc” ori “românul s-a născut pork neck lover”.

103

Nicio ceafă de porc nu este atât de adulată la noi precum ceafa de porc la grătar cu cartofi pai. Eventual și cu o salată de murături asortate.

105

Dacă grătarul clasic cu jar de lemne sau cărbuni nu este disponibil oriunde și oricând, iar tigaia grill utilizată în spații închise (în bucătăria de la bloc, de exemplu) crează disconfort aparatului respirator și globilor oculari (globurile sunt alea de se pun în pomul de Crăciun), precum și vecinilor care vor saliva intens (asta în cazul în care nu sunt vest-europeni care cheamă imediat poliția, carabinierii, jandarmii, guardia civil, garda, pe motiv că teroriștii încearcă să dea foc clădirii), OptiGrill vă scapă de toate acestea: nu tu fum, nu tu scântei, nu tu stropi de grăsime împrăștiați peste tot. Drept e că nici distracția nu mai e aceeași, dar nah! Nu poți să le ai chiar pe toate. De exemplu, nu poți avea mai mult de trei cefe (asta însemnând cam o livră, sau o jumătate de kilogram) puse la făcut simultan. Nu-i bai când ești în doi sau chiar în trei (precum menajul).

107

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....