joi 16 ianuarie 2025

.

Sindromul Marfan și legătura...

Sindromul Marfan este o afecțiune genetică rară, dar gravă, care afectează țesutul conjunctiv...

Bijuterii cu utilizări mai...

Oamenii au folosit bijuterii din mai multe motive: funcționale, în general pentru a...

Cum eficientizezi consumul de...

Eficientizarea inseamna sa economisesti cu cap, fara sa renunti la confort. Poti consuma...

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă, dormiți suficient și spălați-vă fața. Dar...
AcasăCulinarCum gătim fasolea...

Cum gătim fasolea boabe uscată

100 copy

De cele mai multe ori, când am pregătit mâncăruri bazate pe fasole boabe, am folosit conserve. Cred că am explicat, la fiecare postare, de ce am ales conservele cu fasole gata fiartă și nu am pornit de la boabe uscate.

 
114
 

Zilele astea am avut mai mult timp la dispoziție, așa că m-am hotărât să vă arăt că sunt în stare să fierb fasolea, fără să o ard sau fără să o afum. Cum am reușit? Cât timp era fasolea la fiert, am plecat din bucătărie spre computer fie cu un prosop de bucătărie, fie cu un linguroi în mână, ca să nu mă iau cu altele și să uit de fasole 🙂 .

 
127
 

N-am folosit fasole cumpărată din piață, a cărei vârstă poate fi incertă, ci am mers pe mâna unei “multinaționale” care vinde fasole uscată preambalată, trecută printr-un sistem HACCP. O fasole albă, cu bob mărunt, provenind din Etiopia, gătibilă până la 31 ianuarie 2018. Poate o să mă acuzați de lipsă de patriotism, dar am să suport cu stoicism această critică.

 
130
 
Articolul integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....