De cele mai multe ori, când am pregătit mâncăruri bazate pe fasole boabe, am folosit conserve. Cred că am explicat, la fiecare postare, de ce am ales conservele cu fasole gata fiartă și nu am pornit de la boabe uscate.
Zilele astea am avut mai mult timp la dispoziție, așa că m-am hotărât să vă arăt că sunt în stare să fierb fasolea, fără să o ard sau fără să o afum. Cum am reușit? Cât timp era fasolea la fiert, am plecat din bucătărie spre computer fie cu un prosop de bucătărie, fie cu un linguroi în mână, ca să nu mă iau cu altele și să uit de fasole .
N-am folosit fasole cumpărată din piață, a cărei vârstă poate fi incertă, ci am mers pe mâna unei “multinaționale” care vinde fasole uscată preambalată, trecută printr-un sistem HACCP. O fasole albă, cu bob mărunt, provenind din Etiopia, gătibilă până la 31 ianuarie 2018. Poate o să mă acuzați de lipsă de patriotism, dar am să suport cu stoicism această critică.
Articolul integral, aici.