marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCum gătim mielul...

Cum gătim mielul de Paște

DSC_5876 copy 2

În ajunul Sărbătorilor Pascale, traficul pe blog crește brusc. Gospodinele (dar și gospodarii) caută sugestii, idei, indicații tehnice, pentru a pregăti cele mai cele bucate pe care să le pună pe masa festivă dedicată acestei sărbători religioase. Cei mai mulți caută bucate tradiționale, românești, alții caută noutăți (cum ar fi preparatele clasice “reinventate” ori “destructurate”). Unii sunt interesați de preparatele, mai mult sau mai puțin exotice (pentru noi), pe care alte popoare creștine le pregătesc cu această ocazie.

În buna tradiție românească (fără nici un sens peiorativ de data aceasta), sunt câteva mâncăruri fără de care Paștele nu este Paște: ouăle roșii, pasca, cozonacul, drobul și friptura de miel. În ultimii 50 – 60 de ani, în special în zona urbană, meniul de Paște a fost completat cu diverse preparate de deschidere (antreuri, aperitive, hors d’oeuvre, starters, antipasti – ori cum le-o mai fi zicând). Niște sugestii de astfel de “gustări” găsiți sistematizate aiciaici și aici. Ce nu o să găsiți pe acest blog: pască și cozonaci (că nu fac) și drob (că nu-mi place). O să găsiți în schimb câteva fripturi delicioase, în general din pulpă, dar și din coaste de miel. Le-am grupat pe toate aici, un simplu click pe link ori pe imaginea atașată vă va duce direct la preparatul respectiv. Majoritatea sunt făcute din carne marinată îndelung, coaptă încet, la foc mic. Apucați-vă din timp de ele!

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....