luni 4 noiembrie 2024

.

Cum să te răcorești...

Vara poate aduce temperaturi extreme, transformând locuințele în adevărate cuptoare. Din fericire, există...

Navigând în era digitală:...

În contextul evoluției tehnologice accelerate, industria transportului de mărfuri se adaptează rapid la...

Ce trebuie să știe...

Montarea unui cârlig de remorcare pe un autovehicul poate părea un proces simplu,...

Rolul fibrinogenului și impactul...

Sănătatea noastră este un tablou complex, iar fiecare piesă a acestui puzzle contribuie...
AcasăCulinarCum mi-am petrecut...

Cum mi-am petrecut vacanța (5) – Nici o masă fără pește oceanic

Prin anii ’70 ai secolului trecut, era în vogă reclama aceea cu “Nici o masă fără pește!” Oceanic, evident. Când RSR avea o flotă de pescadoare care ne aducea, de peste mări și țări, muult pește. Congelat, afumat, în ulei ori în sos tomat. Niciodată proaspăt.

Cu trecerea anilor, flota de pescadoare s-a volatilizat, peștele oceanic vine pe alte filiere, mai vechi, mai scump, mai congelat.

Vara asta însă, am avut parte de pește proaspăt, direct din ocean. De macrou prins la undiță într-o bărcuță legănată precum o coajă de nucă de valurile Pacificului.

 
_108

_107a

_111
 

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....