sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Cum să eviți capcanele...

În preajma sărbătorilor, este ușor să cazi în capcana consumului excesiv de alimente....

Top 5 motive pentru...

Un parfum de calitate este mult mai mult decât un simplu accesoriu olfactiv....

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Top 10 măsuri ca...

Sănătatea ficatului este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Ficatul are roluri...
AcasăCulinarCum mi-am petrecut...

Cum mi-am petrecut vacanța (6) – Cină europeană încropită din ingrediente americane

După o zi cam răcoroasă petrecută la malul Pacificului alături de surferi și de alte vietăți marine – apropo, știe cineva ce sunt animalele din poza de mai jos, pe care până și pescărușii refuză să le mănânce?:

_115

am ajuns acasă “ligniți” de foame. Mi-am aruncat un ochi peste “Desfășurătorul zilei” din dosarul “Vacanță cu părinții” și am constatat stupefiat că pentru seara respectivă nu era prevăzută nici o ieșire la nici o cârciumă, mai apropiată ori mai îndepărtată. Nici măcar o vizită la alimentara.

Când s-a lansat în eter întrebarea “ce mâncăm în seara asta?”, toată lumea și-a îndreptat privirile către subsemnatul. N-am avut încotro și am exclamat entuziasmat: “Fac eu, fac eu!” Așa că, în timp ce restul clanului și-a fixat niște băuturi, mi-am suflecat mânecile (vorba vine – întrucât purtam un tricou cu mânecă scurtă) și m-am apucat să identific potențialele materii prime necesare. Am verificat șifonierul cu două uși din bucătărie (pe care copiii îl numesc “frigider”) și mobilierul adiacent în care sunt păstrate, uneori pentru un timp (mult prea) îndelungat, diverse chestii necesare alimentării cu nutrienți și energie a organismului. Am selectat câteva produse (le vedeți în secțiunea care urmează) din care am hotărât că voi pregăti ceva în stil italian: paste.

_111

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....