miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCum mi-am petrecut...

Cum mi-am petrecut vacanța (9) – Cotlete de porc la grătar

Dacă aveți impresia că în cele cinci săptămâni pe care le-am petrecut vara trecută în Statele Unite am fost într-o eternă vacanță, vă înșelați amarnic. Am fost exploatat la maximum. A trebuit să fac zacuscă și salată “de boeuf”, am pus murături, am supervizat fabricarea gemului de morcovi și pregătirea sarmalelor și a ciorbei de perișoare, am gătit diverse chestii (pe care le regăsiți deocamdată aici, aici, aici, aici și aici). În ciuda extenuării datorită gătitului, am venit acasă mai împlinit cu vreo 10 lbs (adică 4,5 kg cum s-ar zice pe la noi), și asta numai datorită stilului de viață american în ceea ce privește alimentația “sănătoasă”. Putea fi și mai rău:

216

Cum carnea la grătar ți-o recomandă orice nutriționist atunci când vrei să slăbești sănatos, am încercat să respect “doctor’s orders”. Și iată ce a rezultat:

210

Articolul integral îl puteți “lectura” doar aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....