joi 18 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCum ne ferim...

Cum ne ferim de camerele ascunse

Fie că mergem la un hotel sau la cineva în vizită, e  bine să fim puțin paranoici când este vorba despre intimitatea noastră.

O cameră video poate fi mascată foarte ușor dar, dacă nu este una fabricată pentru serviciile secrete, poate fi detectată extrem de ușor de o privire atentă.

Cea mai simplă soluție la care poate apela cineva pentru a supraveghea o încăpere este să utilizeze camera web încorporată în laptop, desktop, sau TV. Așadar, dacă intrați într-un birou și vedeți un computer cu ecranul întors nefiresc, chiar dacă este stins, aveți grijă ce vorbiți și ce faceți. Este foarte posibil să fie activată camera web care înregistrează audio-video, chiar dacă monitorul este stins, pentru a da impresia că nu funcționează computerul.

Camerele video pot fi ascunse în obiecte aparent banale: ceasuri de perete, rame foto, încărcătoare de telefon false, în becuri, în chei auto, ceasuri, pixuri, ochelari, tablouri, detectoare de fum și așa mai departe. Problema principala cu aceste camere spion care se vând în comerț este că au nevoie de obiective destul de mari, care sunt mult mai ieftine decât cele miniaturizate pentru serviciile secrete.

Așadar, toate aceste obiecte vor avea o gaură care poate fi observată relativ ușor.

De ce este un orificiul în rama ochelarilor, între lentile? Oare de ce?! De ce are rama fotografiei o gaură? De ce e o gaură destul de ciudată pe cadranul ceasului de perete?

Un stilou cu camera video va fi mai gros decât unul obișnuit. Un ceas de mâna cu camera video va trebui să fie îndreptat spre dvs., deci va fi ușor să intrați la bănuieli. Vor fi mai dificil de descoperit camerele ascunse într-un nasture sau într-o cravată. Unii ar putea folosi pentru spionaj și o cameră vânătoare, pentru că e mult mai ușor de camuflat.

Uneori, pentru a se ascunde mai bine o cameră spion, se apelează la trucul cu oglinda.

Camera se introduce într-o gaură din zid peste care se pune o oglindă acrilică. Tu te uiți în oglindă și-ți vezi reflexia, dar cineva din spatele oglinzii poate să se uite la tine, fără să fie văzut. Exact, este o oglindă prin care se vede. O astfel de oglindă se depistează relativ ușor. În principal, o oglindă obișnuită are aplicat stratul reflexiv pe partea cealaltă a sticlei, deci va genera anumite erori la reflectarea lucrurilor apropiate. Oglinda acrilică nu va genera acele erori.

În principiu, nu e rău ca, înainte să vă dezbrăcați într-o cameră de hotel, să acoperiți cu câte o haina obiectele suspecte. Nu strică niciodată.

Dar să nu blamăm miniaturizarea. Uneori, camerele video de mici dimensiuni pot fi utilizate în sistemele de automatizare, de exemplu la un sistem deschidere porți care va citi numărul de înmatriculare al mașinii și va decide dacă să-i permita sau nu intrarea într-o curte.

De citit!

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...