Pentru orice eventualitate și pentru a fi pregătit în caz de nevoie, mi-am pregătit o trusă medicală pe care să o port în mașină. Trusa aia standard nu mă mulțumește, pentru că nu acoperă nici pe departe cerințele unui accident, cât ar fi el de mic.
Așadar, prima dată se caută o geantă. Să fie încăpătoare, să se închidă cu curele sau cu alt mecanism și să poată fi cărată pe umăr. Ar fi bine să aibă și mai multe buzunare. Desigur, o geantă de prim-ajutor se găsește și de cumpărat dar costul este destul de mare. Goală, pentru că dacă o vreți și pregătită de intervenție, o să ajungeți la 1.000 de lei cel puțin.
După asta, soluția cea mai bună este să căutați o farmacie online, ca să nu înnebuniți farmacistele de la ghișeu cu lista dvs.
În primul rând, căutați feșe și comprese sterile, leucoplast sau alt adeziv. Compresele să fie de mai multe dimensiuni. Un bandaj elastic autoadeziv nu strică niciodată.
Niște mănuși chirurgicale mai aveți prin debara din timpul pandemiei.
Apoi, soluție de betadină, tinctură de iod, apă oxigenata. Dezinfectant de mâini și, dacă credeți că e nevoie, dezinfectant suprafețe.
O minitrusă de urgență; se găsește în supermarketuri.
Pastile de strictă necesitate: aspirină, paracetamol, ibuprofen (nurofen, advil sau ce mai găsiți), pastile împotriva refluxului gastric, etc.
Pastile de dezinfectat apa
Un foarfece, o brichetă, un briceag
Pastile pentru aprins focul.
Toate acestea le punem în cutii de plastic, pentru protecție.
Să reținem că această este trusa medicală de prim-ajutor, nu este trusa de supraviețuire, în care punem alte lucruri.
Geanta în care se află toate acestea ori o ținem în portbagaj, ori într-o debara, să fie la îndemână.