duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCum poți face...

Cum poți face poze la 360 de grade

O fotografie de 360 de grade înseamnă o imagine care să cuprindă tot ceea ce ați putea să vedeți dacă ați face cu privirea un cerc complet. Doar că imaginea va fi lineară, de la stânga la dreapta. Există, evident, și aplicații care pot reda această imagine în persectivă, astfel încât să simuleze faptul că ați fi chiar în mijlocul peisajului.

Cum se face o astfel de fotografie?

În școală clasică, cu camere foto care nu au sofware special, se fac mai multe fotografii și se unesc într-un program. Adică: luați camera, faceți setările necesare și începeți să fotografiați cu zoomul setat la infinit tot cee ce vedeți, de la stânga la dreapta, până ajungeți înapoi de unde ați pornit. Mare atenție! Fiecare fotografie trebuie să cuprindă o porțiune din fotografia precedentă, astfel încât programul să identifice punctele de lipire. Pentru performanțe mai bune, încercați să fotografiați tip portret, nu landscape. Adică cu latura mică a pozei în jos. În felul acesta prindeți mai mult pe verticală, lucru important deoarece la montaj se va pierde din cadru în părțile de sus și jos.
După ce aveți fotografiile, descărcați un program și le combinați. Cel mai simplu este Hugin (îl găsiți pe google), care are marele avantaj de a fi gratis. Și foarte ușor de folosit!

În școală modernă, e mult mai simplu: camera foto are o aplicație. O deschizi, te rotești încet în jurul propriei tale axe până capturezi totul de jur împrejur și, pe urmă, aparatul foto face toată treaba. Ca și la școala clasică, e mai bine să folosiți varianta portret, tot din considerente de spațiu.

Școală ultramodernă e și mai simplă: dacă vreți poze 360 cu telefonul folosiți un smartphone și scăpați de orice grijă. Totul e să nu uitați să luați cu voi un încărcător wireless telefon, să nu rămâneți fără baterie!

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...