sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Ce trebuie să știm...

Floarea soarelui este una dintre cele mai mari și mai strălucitoare flori. Cu...

Eleganță și stil inconfundabil:...

Moda este mai mult decât simpla îmbrăcăminte; este o formă de exprimare a...

Cifoza, lordoza și scolioza....

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza...

Top 10 mituri de...

Acest articol se ocupă de topul celor mai importante 10 mituri despre nutriția...
AcasăCulinarCum puteți face...

Cum puteți face “piept de pui la grătar” fără grătar

Fie că vreți să vă “detoxificați” organismul, fie că vreți să dați jos extra-kilogramele pe care le-ați adăugat taliei de viespe în perioada dintre Crăciunul gregorian și cel iulian (25 dec. – 7 ian.), toate saiturile și blogurile, fie ele de fashion & stylelife & health, home & garden, food & drink, ori de breaking news, vă recomandă salate, legume, pește slab și piept de pui la grătar. Nici printul, în special revistele “pentru femei”, nu se abate de la această cutumă.

_101

Afară fiind cam iarnă, uneori cu “grade de frig”, vorba Chișinăului, e cam incomod de a încinge grătarul în curte sau în fața blocului. Așa că tindem să renunțăm la opțiunea cu “piept de pui la grătar”. Greșit! Grătarul cu jar de lemne sau cărbuni poate fi substituit cu succes de un grătar electric sau de către tigaia-grill.

_107

Dar chiar dacă nu aveți bucătăria dotată cu astfel de dispozitive, măcar o tigaie tot aveți: antiaderentă – teflonată (cu sau fără termospot), cu strat ceramic sau de piatră, ori chiar una simplă, din fontă sau din tablă neagră. Oricum ar fi, într-o astfel de tigaie puteți rumeni pieptul de pui ca să iasă “ca la grătar”.

_105

Vezi AICI cum.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....