duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCum să câștigi...

Cum să câștigi o dobândă mai mare pentru economiile tale

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea ce reprezintă o provocare pentru oricine dorește să-și înmulțească banii. Există oportunități cu rentabilitate mai mare, cum ar fi bunurile imobiliare și piața bursieră. Acestea implică, de asemenea, un risc mai mare.
Din fericire, pe măsură ce devii proactiv în gestionarea banilor, vei vedea că există o serie de modalități de a câștiga un profit mai bun, fără a compromite siguranța banilor tăi.

1. Efectuați periodic cercetări online

Ratele dobânzilor în prezent sunt, din nou, aproape de cele mai mici care au existat vreodată, determinând consumatorii să caute modalități mai bune de a-și înmulți economiile. Dar acest lucru nu a fost întotdeauna și nici nu este sigur că va fi în continuare. Ratele dobânzilor se schimbă mai des decât puteți suspecta.

De regulă, băncile online au costuri fixe mai mici comparativ cu băncile tradiționale. Prin urmare, este adesea cazul în care conturile de economii online oferă un randament mai mare. A cheltui cinci minute o dată pe lună pentru a verifica ratele dobânzilor prevalente ar putea dezvălui oportunități de a câștiga mai mult în contul de economii.

2. Fiți proactiv deschizând conturi noi

Inerția este ceva care ne afectează pe cei mai mulți dintre noi, dar este posibil să nu fie un lucru bun când vine vorba de gestionarea banilor. Este ușor să ții un set de conturi bancare în loc, după ce ai stabilit ce ai nevoie. Dar o mulțime de oameni rămân cu aceste conturi pe măsură ce ratele scad.

Când sosesc oferte mai bune, inerția îi împiedică să-și părăsească conturile neperformante chiar și atunci când știu că există oportunități în altă parte pentru un randament mai mare. Unul dintre motive este faptul că se tem de răspunsul la întrebarea: Ce aș face dacă aș vedea un profit mai mare pentru contul meu de economii în altă parte?

Gândul la dificultatea implicată în deschiderea unui nou cont bancar este ca o barieră, astfel încât acestea nu caută oportunități de a câștiga mai multă dobândă din banii lor.

Unii pot fi reticenți să adauge mai multe conturi, deoarece suspectează că le-ar putea afecta scorurile de credit. Nu așa. Nu este implicată nicio decizie de credit atunci când o bancă deschide un nou cont de economii și nu există nicio penalitate pentru deținerea mai multor conturi de economii.

Pentru a crește randamentul anual al banilor, trebuie să fii proactiv și să decizi din timp că, atunci când vei vedea o ofertă bună, vei profita din plin de aceasta.

3. Conturi țintă pentru scopuri specifice

Conturile de economii vă pot ajuta să atingeți obiective financiare, cum ar fi plata datoriilor, economisirea pentru o casă sau organizarea investițiilor fără să ai nevoie de un credit nevoi personale.

Dar pentru a câștiga mai mult, trebuie să lăsați economiile neatinse pentru perioade lungi de timp. De aceea, ajută să aveți mai multe conturi de economii în scopuri specifice.

De exemplu, dacă aveți un cont de economii cu performanțe reduse, păstrați-l – dar cercetați pentru a găsi unul cu reputație de rate constant ridicate și deschideți contul pentru un alt scop. Folosiți contul de economii existente ca fond de urgență. Atunci, noul dvs. cont de economii direcționat, poate rămâne neatins pentru perioade mai lungi și poate câștiga o dobândă mai mare.

4. Luați în considerare alte tipuri de economii și strategii

Contul tradițional de economii nu este în niciun caz singura cale de a economisi bani. Există vehicule alternative de economii, cum ar fi certificate de depozit (CD-uri) și conturi de pe piața monetară. Dacă economisiți pentru o mașină nouă pe care intenționați să o cumpărați, să spunem, peste trei ani, este posibil să doriți să alegeți un produs de economii (CD, etc.) cu un termen mai lung, cu un randament mai mare și cu un acces mai mic.

Dar s-ar putea să ratați lichiditatea dacă economisiți ceva ce doriți mai devreme. În acest caz, s-ar putea să vă gândiți la o strategie diferită care să ofere atât un randament ridicat, cât și un acces la fondurile dvs. Rețineți, puteți câștiga mai mult din dobânzi depozite.

Cum să câștigi mai mult păstrând lichiditatea

Certificatele de depozit oferă, de obicei, un randament mai mare decât un cont de economii, deoarece banca poate conta pe banii care rămân în depozit, permițându-le să le împrumute mai mult și să câștige mai multă dobândă. Acest lucru se datorează faptului că fondurile dvs. sunt angajate pentru un termen specific într-un depozit, să zicem șase luni până la cinci ani.

Dacă angajarea economiilor pentru un timp atât de lung vă oferă o pauză, CD vă pot crește randamentul anual în timp ce vă oferă acces periodic la soldul dvs. pe măsură ce economisiți.

5. Luați în considerare alte tipuri de instituții

Există și alte opțiuni pe lângă diferitele tipuri de conturi de economii pe care le oferă băncile.

Conturi de brokeraj

Majoritatea brokerajelor online necesită să deschideți ceea ce reprezintă un cont de înregistrare din care puteți face investiții în fonduri mutuale, bursă și obligațiuni. Ca și conturile de economii bancare, acestea obțin de obicei o rată de rentabilitate competitivă.
Conturile de brokeraj vă oferă posibilitatea de a investi în obligațiuni care plătesc dobânzi fixe sau în acțiuni care plătesc dividende.

Opțiuni Fintech

PayPal a început-o acum câțiva ani, când făceau parte din eBay. Clienții și-au depus banii acolo și PayPal a oferit rate ale dobânzilor competitive pentru acele depozite. Cu toate acestea, nu a existat nicio protecție, în afară de numele bun al PayPal.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...