duminică 8 septembrie 2024

.

Ce nu trebuie să...

Tapetul poate transforma total o cameră. Are puterea de a schimba aspectul adăugând...

La ce să te...

Te-ai decis să-ți iei mașină. Ai stat și te-ai gândit, te-ai sucit, te-ai...

Ce este și cum...

O pompă submersibilă este un dispozitiv care are un motor închis ermetic cuplat...

Cum ne pregatim masina...

Cu toții știm că în sezonul rece trebuie să ne adăpostim de frigul...
AcasăCulinarCum să consumăm...

Cum să consumăm corect. Azi, somn cu cartofi

101

… Iar numai un expert ar putea ști cu exactitate când sunt cartofii făcuți, după forța necesară (exprimată în newtoni și nu în kgf cum mulți ați fi tentați să o faceți) pentru pătrunderea ușoară (era să zic “penetrarea lejeră” dar m-am abținut) a furculiței până în centrul termic al produsului. Maeștrii culinari știu că în 15 – 20 de minute cartofii sunt gata de consum (vă rog, aici “consumăm” elegant, cel mult “servim”, nu suntem needucați și “mâncăm” pur și simplu) …

Articol integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....