luni 9 decembrie 2024

.

Conduita preventivă în condiții...

Conducerea sub razele arzătoare ale soarelui poate fi o provocare, punând la încercare...

BMW M5 : Căteva...

BMW M5 este o mașină extrem de interesantă pentru iubitorii de performanță și...

Antreprenoriatul și importanța mentoratului...

În era modernă, antreprenoriatul a devenit unul dintre cele mai discutate și atractive...

Ce trebuie să știm...

Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale unei case super eficiente din punct...
AcasăDe stiutCum să devii...

Cum să devii un șoarece de bibliotecă

Da, știu, cititul pare să nu mai fie la modă, ba unii chiar se lauda că nu au mai pus de ani de zile mâna pe o carte. Dar dacă vrei să înțelegi lumea din jurul tău, nu din serialele de pe NETFLIX sau HBO GO o vei face. Ci din cărți. Din cât mai multe cărți citite. Nu știi cum să spargi normele la citit? Te învățăm noi!

Ai nevoi de o motivație

Evident, ca să te apuci de citit ai nevoie să fii motivat pentru asta. Cheia pentru a realiza orice este să încetezi să tot tergiversezi lucrurile.

Începe cu ceva ușor și fluid

Dacă ești nou la lectură sau dacă te-ai apucat de citit după un decalaj foarte lung, cheia revenirii este să începi întotdeauna ceva ușor. Dacă alegeți o carte ușoară, îți va fi mult mai ușor să începi să citești din nou. Pe de altă parte, dacă alegi o carte copleșitoare și dificilă, poți ajunge să nu o citești deloc.

Pune telefonul deoparte

Ține telefonul departe pentru a citi mai multe cărți. Social media este cea mai mare distragere a atenției din vremurile noastre. Pentru generația actuală, rețelele sociale sunt ceea ce a fost televiziunea pentru părinții tăi. Deci, când te gândești să citești, blochează telefonul într-un dulap sau într-o altă cameră. Aproape întotdeauna, de obicei, îmi țin telefonul departe în timp ce citesc. Dacă trebuie să citesc pe mobil, o fac în timp ce îl pun în modul avion.

Citește ceea ce-țiplace, dar încearcă și varietatea

Dacă îți place romantismele, atunci citește romantisme. Dacă îți place non-ficțiunea, citește non-ficțiunea. Cheia este să te apuci de cărțile de care crezi că te vei bucura și nu ceea ce citesc alții. Când vine vorba de lectură căderea sub presiunea colegilor ar putea fi o idee foarte proastă. Dacă toți prietenii tăi citesc cărți de self improvement, dar vrei să citești altceva, nu e nici o rușine, merită. În același timp, nu există niciun rău în încercarea altor genuri. Nu vei ști cu adevărat ce-ți lipsește decât dacă încerci ceva nou și diferit.

Citește înainte de culcare

Este un lucru pe care îl obișnuiesc. Mi-a trebuit cândva să-mi fac un obicei, dar acum nu pot să dorm fără să citesc (bine, în majoritatea zilelor). Chiar înainte de a merge la culcare, ia o carte și încearcă să citești cel puțin 10 pagini, dacă reușești o săptămână, mărește numărul respectiv la 20. Continuă să te forțezi până când ești mulțumit de rezultat. În același timp, asigura-te că mergi la culcare puțin mai devreme decât înainte, compromiterea timpului de somn prețios nu este niciodată o idee bună.

Citește mai mult de o carte o dată

Sunt un cititor poligam. Citesc adesea mai multe cărți deodată. Până la cinci. Dar acest lucru nu este un lucru rău. Lectura este o activitate care consumă mult timp și poate deveni adesea monotonă și anostă. Într-un astfel de scenariu, este întotdeauna o idee bună să citești mai multe cărți în același timp. Acest lucru este valabil mai ales în cazul cărților de non-ficțiune.

Să ai întotdeauna o carte la tine

Dacă nu poți căra o carte pe hârtie, descarcă o aplicație bună de citire mobilă și lecturează o carte oricând poți. Citirea unei cărți poate fi mult mai plină de satisfacții decât verificarea fluxului de știri din rețelele sociale. Chiar și în cele mai banale ore, vei face de fapt ceva productiv. Indiferent cât de aglomerat este programul dvs., încercați să adunați câteva minute libere pentru a citi.

Programează-ți sesiunile de lectură

Dacă nu se programează, nu se face – cel puțin nu în mod consecvent. Din când în când, în momentele rare în care ai chef, ai putea citi o jumătate de oră. Cu toate acestea, dacă dorești să citești o mulțime de cărți, ar trebui să vă rezervați timpul pentru aceasta, programându-l în calendarul dvs. Când vă programați sesiunile de lectură, acesta devine o adevărată întâlnire cu voi înșivă. În general, programarea este un obicei foarte benefic pentru productivitatea dumneavoastră. Un studiu din British Journal of Health Psychology a arătat că programarea unei activități crește rata de succes a activității de la 34% la 91%, comparativ cu neprogramarea acesteia.

Abandonează o carte dacă e cazul

Nu-ți fie teamă să lași o carte dacă nu-ți place, atunci când îi lipsește valoarea sau când pur și simplu nu se potrivește cu starea dvs. în acest moment. Acest lucru îți va elibera timpul pentru alte cărți care sunt mai valoroase și mai pe placul tău. Mai mult, unii autori umplu paginile cu informații irelevante care oricum nu sunt atât de importante. Nu vă fie teamă să omiteți acele părți și să le săriți până ajungeți la secțiunile valoroase.

Pregătește lista de lecturi în avans

Să ai întotdeauna o listă mentală sau scrisă a cărților pe care dorești să le citești – fie că este o versiune clasică sau o nouă versiune. Odată ce ați ajuns la sfârșitul unui roman, nu lăsați ca următorul titlu să nu fie la îndemână. Asigurați-vă că aveți o sursă de încredere care vă poate recomanda cărți, astfel încât lista dvs. să fie actualizată și să fiți mereu încântați de următoarea carte.

Pregătește-ți mediul pentru citit

Poate fi greu să te concentrezi asupra cărții tale, cu televizorul în fundal. Asigurați-vă mediul de lectură liber de distrageri. În lunile mai calde scoateți cartea afară și luați aer proaspăt în timp ce citiți. Iarna citiți înainte de culcare pentru a vă ajuta să dormiți mai bine. Nu este întotdeauna posibil să te îndepărtezi de un mediu zgomotos, mai ales dacă îți aduni timpul de citire în viața agitată de familie. Încercați să blocați distracțiile din împrejurimile dvs. ascultând muzică non-lirică pentru a vă concentra mintea.

Oferă-ți o țintă

Termenele pot fi cele mai rele, dar atunci când îți stabilești o țintă realistă, va fi plăcut atunci când o vei atinge. Dacă aveți un program încărcat, stabiliți-vă un termen limită pentru a finaliza o carte și aceasta va reduce timpul petrecut cu amânarea. Stabiliți viteza medie de citire și setați un număr realist de pagini pentru a le citi în fiecare zi sau săptămână. Dacă acest lucru este prea strict, setați-vă în schimb un număr țintă de cărți pentru a le citi într-o lună sau an. Lucrul la o țintă vă va menține citirea pe drumul cel bun. Când vă atingeți ținta, nu uitați să vă recompensați (poate cu o carte nouă)!

De citit!

Top 10 măsuri ca să ne protejăm ficatul

Sănătatea ficatului este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Ficatul are roluri multiple, inclusiv detoxifierea organismului și reglarea metabolismului grăsimilor, inclusiv a colesterolului. Când neglijăm sănătatea acestui organ vital, pot apărea afecțiuni hepatice, care pot duce la complicații...

Top 5 măsuri preventive când cumperi o mașină second-hand

Achiziția unei mașini la mâna a doua poate părea o afacere avantajoasă, însă pentru a evita surprizele neplăcute, este esențial să iei câteva măsuri preventive. Iată un top al celor mai importante aspecte de care să ții cont:1. Verifică...

Reținut de polițiști după ce a condus un autoturism cu permisul suspendat

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat în comuna Răchitoasa un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic,...