miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateShoppingCum să eviți...

Cum să eviți să fii păcălit la casa unui supermarket

Supermarketurile reprezintă locuri în care, de cele mai multe ori, clienții se așteaptă să găsească produse de calitate la prețuri corecte. Cu toate acestea, există situații în care atenția noastră poate fi distrasă sau înșelată, iar cumpărăturile pot deveni mai scumpe decât ne-am așteptat. În cele ce urmează, vom explora câteva tactici utilizate de unele supermarketuri și cum poți evita să fii păcălit.

1. Reîncărcarea neautorizată a creditului pentru telefonia mobilă

O situație destul de des întâlnită este reprezentată de reîncărcarea neautorizată a creditului pentru telefonia mobilă. Este esențial să fii atent la suma totală de pe bonul fiscal și să verifici fiecare poziție. Dacă observi vreo achiziție pe care nu o recunoști, întreabă imediat casierul și solicită corectarea erorii.

2. Multiplicarea fără voie a cantităților

Un alt mod prin care poți fi înșelat este prin multiplicarea fără voie a cantităților de produse cumpărate. Casierii pot introduce greșit informațiile, iar tu vei plăti pentru produse pe care nu le-ai achiziționat. Verifică mereu bonul și asigură-te că cantitățile sunt corecte, mai ales în cazul produselor mai mici, care pot trece neobservate.

3. Produse neachiziționate pe bon

Există situații în care pe bon pot apărea produse pe care nu le-ai cumpărat niciodată. Dacă observi astfel de discrepanțe, adresează-te imediat casierului și cere să fie corectată situația. Este important să păstrezi bonurile pentru a avea dovada achizițiilor tale.

4. Pierderea produselor mici între casă și mașină

Unele supermarketuri pot încerca să profite de momentele în care clienții se grăbesc și să ofere produse mici, cum ar fi ciocolata sau săpunul, în speranța că acestea vor fi pierdute sau uitate între casă și mașină. Fii atent la cumpărăturile tale și verifică mereu dacă ai primit tot ceea ce ai plătit.

5. Confuzia la rest

O altă tactică poate consta în oferirea unui rest incorect. Verifică întotdeauna suma primită și asigură-te că este corectă. Dacă observi orice discrepanță, adresează-te imediat casierului și cere corectarea.

Cum să te protejezi

  • Fii atent la bonul fiscal: Verifică întotdeauna bonul fiscal înainte de a părăsi magazinul și asigură-te că toate produsele și prețurile sunt corecte.
  • Nu te grăbi: Ia-ți timp să examinezi bonul și cumpărăturile. Dacă observi ceva neobișnuit, întreabă casierul imediat.
  • Păstrează bonurile: Bonurile fiscale sunt dovada achizițiilor tale și pot fi folosite pentru a rezolva eventualele probleme ulterior.
  • Raportează orice problemă: Dacă constați o discrepanță, nu ezita să aduci situația la cunoștința personalului magazinului.

Prin a fi conștient și vigilent, poți evita multe dintre capcanele pregătite de unele supermarketuri. Așadar, fii atent la detaliile cumpărăturilor tale și nu ezita să intervii dacă observi orice neregulă.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...