joi 19 septembrie 2024

.

Cum să câștigi o...

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea ce reprezintă o provocare pentru oricine...

Top 10 sfaturi pentru...

Îngrijirea unui câine poate fi o responsabilitate mare, dar și o sursă inepuizabilă...

Trusă medicală sau de...

Mergeți pe munte, în pădure sau doar la iarbă verde, la marginea orașului?...

Ghid esențial: Ce nu...

Indiferent dacă lucrezi de acasă sau într-un birou tradițional, anumite obiecte sunt esențiale...
AcasăDe stiutCum sa fii...

Cum sa fii mereu cu un pas inaintea afectiunilor cardiovasculare

Grija pentru sanatate trebuie sa devina o prioritate pentru persoanele adulte. Stilul de viata pe care il adopta atunci cand trec de anii tineretii, controalele medicale regulate si informarea corecta asupra principalelor afectiuni cu care se pot intersecta, contribuie decisiv la sanatatea oamenilor din aceasta categorie de varsta.

Pasivitatea nu este o optiune, iar preventia trebuie sa joace un rol important in stilul de viata al fiecarui om. Cu toate ca multora le este extrem de greu sa includa, intr-un mod absolut firesc, grija pentru sanatatea mentala si fizica in modul de viata, realitatea arata negru pe alb cat de importanta este aceasta.

In alta ordine de idei, rapoartele anuale furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii arata cifre alarmante privind cresterea numarului de decese, cauzate de afectiunile cardiovasculare in randul persoanelor adulte. De aceea, ne vom concentra astazi asupra acestei teme, pentru ca sanatatea sistemului cardiovascular este un lucru vital pentru fiecare dintre noi:

Cum traim dupa 30 de ani?
Primele doua decenii din viata fiecarui om ofera cunoastere, experiente duse la extrem si un stil de viata alert. Este o etapa absolut fireasca in formarea fiecarui om, insa lucrurile nu pot continua asa la nesfarsit. Pentru ca odata cu varsta apar si alte variabile precum stresul, extenuarea si degradarea treptata a organismului, sistemul cardiovascular se afla in prima linie si incaseaza din plin toate aceste lovituri.

De aceea, este important ca stilul de viata sa fie regandit, de la orele de somn la modul in care abordam problema tensiunii arteriale, de la alimentatia zilnica la programul de sport. Nu este un lucru usor, tocmai din cauza faptului ca multi oameni aleg sa amane aceste schimbari. Insa chiar aceasta amanare este de cele mai multe ori cauza aparitiilor afectiunilor cardiovasculare: hipertensiune arteriala, infarct, accident vascular cerebral, iar lista poate continua.

Trebuie sa ne impunem o limita in tot ce facem, de la cantitatea de alcool consumata, la modul in care procesam bagajul emotional. De asemenea, este vital ca persoanele adulte sa includa in programul saptamanal orele de sport, iar somnul sa fie o prioritate. Iata la cate lucruri trebuie sa se gandeasca o persoana de 30 de ani, pentru a fi intotdeauna cu un pas inaintea afectiunilor cardiovasculare.

Controale medicale regulate
Din pacate, foarte multi romani ajung la un control medical prea tarziu, tocmai din cauza faptului ca asociaza doar simptomele ce implica dureri cu o posibila conditie medicala. Este o gandire total nesanatoasa pentru minte si corp, ce atrage dupa sine complicatii severe ale sistemului cardiovascular.

Se spune ca daca ai ajuns la varsta de 40 de ani si inca nu te doare nimic, sunt mari sanse sa ai probleme serioase de sanatate. De aceea, trebuie sa iti faci un obicei din a merge de cel putin 2 ori pe an la medic, fie pentru un set complet de analize, fie pentru un consult de rutina la cardiolog, sau pentru a te pune in tema cu pericolele hipertensiunii arteriale.

Doctorii si clinicile de specialitate nu trebuie privite ca pe o resursa de care sa te agati abia in ultimul moment, ci pot aduce un aport enorm calitatii vietii tale, daca privesti preventia ca pe ceva firesc.

Informare corecta asupra simptomelor
Vorbeam mai sus despre gandirea gresita a oamenilor vizavi de starea lor de sanatate. “Nu ma doare nimic, inseamna ca nu am nimic” nu este chiar cel mai stralucit mod de abordare, daca vrei sa fii ferit de pericolele afectiunilor cardiovasculare. Simptomele vor fi mereu acolo, iar informarea ta asupra lor inseamna ca iti pasa de sanatatea inimii tale.

Invata sa identifici corect o afectiune cardiovasculara, fie ca vorbim despre hipertensiunea arteriala sau despre un posibil infarct miocardic. Ai la dispozitie atat de multe surse de informare, incat iti va fi mereu la indemana sa identifici rapid o eventuala sursa a problemei tale.

Mai mult decat atat, poti citi pe net o multime de lucruri importante despre sanatatea ta, precum si despre modul in care iti poti feri intregul sistem cardiovascular de socuri puternice. Afla care sunt principalele tipuri de artimii, invata cum te poate ajuta un tensiometru digital, informeaza-te asupra modului in care stresul de la birou poate fi combatut si fii pregatit sa identifici corect semnele unei afectiuni severe, ce iti poate pune inima in pericol.

Totul depinde numai de tine, iar viteza cu care reusesti sa iti schimbi stiul de viata dupa o anumita varsta, contribuie enorm la sanatatea sistemului tau cardiovascular. Pericolele sunt reale, iar sursele acestora ne inconjoara in absolut fiecare zi. Mancarea, orele de somn, programul de exercitii fizice, relatiile cu ceilalti, toate acestea contribuie, intr-un mod sau altul, la calitatea vietii tale. Tu cum vrei sa fie viata ta de acum inainte?

De citit!

Ce trebuie să știe proprietarii de mașini înainte de a-și monta cârligul de remorcare

Montarea unui cârlig de remorcare pe un autovehicul poate părea un proces simplu, dar este important să înțelegi toate aspectele legale și tehnice înainte de a face acest pas. 1. Alegerea cârligului de remorcare potrivit Primul pas este să alegi un...

Bacău: A fost odată Casa de Cultură

Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezintă un simbol al vieții culturale și artistice din oraș, evocând o nostalgie profundă în inimile celor care au avut privilegiul de a participa la evenimentele organizate acolo de-a lungul decadelor. Situată...

Bolile comune la câini: La ce trebuie să fie atenți proprietarii?

Câinii sunt prieteni loiali și parte integrantă din familie, iar sănătatea lor este o prioritate pentru orice stăpân responsabil. Există multe boli la care câinii sunt predispuși, iar unele dintre ele pot fi prevenite printr-o îngrijire atentă și măsuri...