marți 10 decembrie 2024

.

Ce presupune divortul in...

Divorțul este metoda prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive...

10 lucruri de știut...

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi un pic copleșitoare, dar numai atunci...

Eficiență energetică și confort...

În era actuală, eficiența energetică și confortul în locuință sunt două aspecte cruciale...

Eficiența energetică a plitelor...

În ultimele decenii, plitele cu inducție au devenit o opțiune populară în bucătăriile...
AcasăDe stiutCum să îți...

Cum să îți hidratezi fața: când să o faci și ingrediente trebuie să cauți

Toată lumea folosește o cremă de față în mod regulat, dar tu știi cum să o folosești corect? Să folosești produsul greșit sau chiar să folosești un produs potrivit într-un mod greșit vă poate deteriora în egală măsură fața. Îți pot face fața predispusă la multe probleme legate de piele. Îți hidratezi pielea în fiecare zi? Dacă nu, atunci ar trebui!

Cremele de față au fiecare ingredient necesar pentru a vă menține pielea sănătoasă și hidratată. Îți hidratează imediat pielea uscată și au efect de durată, ceea ce este unul dintre beneficiile esențiale ale utilizării lor. Sunt potrivite pentru orice tip de piele iar unele creme de față au și ingrediente anti-îmbătrânire care te fac să arăți mai tânără. De asemenea, unele dintre ele au SPF care vă protejează pielea de razele UV care sunt suficient de capabile să vă deterioreze pielea în cea mai mare măsură.

Cum să te hidratezi

Cremele hidratante trebuie aplicate pe pielea curată după ce vă curățați fața, deoarece împiedică uscarea pielii după spălare. De asemenea, sunt cele mai eficiente atunci când sunt aplicate pe pielea ușor umedă, deoarece fixează umezeala. Este important să vă exfoliați ușor pielea, ceea ce puteți face folosind o cârpă de spălat pentru copii de fiecare dată când vă spălați fața sau folosind un tampon de bumbac. Acest lucru ajută la îndepărtarea pielii moarte de pe față, astfel încât crema hidratantă să pătrundă în pielea ta. Apoi, aplicați o cantitate de cremă hidratantă, care poate fi și din gama de creme față cerave, de mărimea unui bob de mazăre pe față folosind vârful degetelor și frecați-o ușor, folosind mișcări circulare, până când totul este absorbit.

Cum să te hidratezi peste noapte

Există o mulțime de creme și loțiuni pentru noapte. Puteți folosi și măști peste noapte atunci când pielea se simte deosebit de uscată. S-a dovedit că somnul și relaxarea ajută la hidratarea naturală a pielii. Prioritizarea unui somn bun pe lângă utilizarea unei creme sau loțiuni de noapte bună va ajuta pielea să rețină umiditatea și să elimine uscarea.

Cum să hidratezi în mod natural

Modurile naturale în care vă puteți hidrata fața sunt cu aloe vera sau geluri de alge, care ajută la calmarea și hidratarea pielii, sau chiar utilizarea laptelui care are proprietăți antiinflamatorii. Un studiu din 2006 a descoperit că extractul de aloe vera liofilizat este un ingredient natural eficient pentru îmbunătățirea hidratării pielii și reducerea uscăciunii. Trucurile de stil de viață vă ajută să vă hidratați pielea în mod natural și să păstrați acea umiditate. Stresul cauzează crăpături microscopice în piele, crescând deshidratarea cu un fenomen numit pierdere transepidermică de apă.

Alte modalități de a vă ajuta pielea să rețină umiditatea includ:

  • exerciții frecvente
  • limitarea consumului de alcool
  • reducerea aportului de sare
  • consumul de alimente bogate în apă, cum ar fi salata verde, castraveții și roșiile
  • menținerea obiceiurilor relaxante care ajută la reducerea stresului

Când să te hidratezi

Este bine să pui cremă hidratantă după ce ți-ai curățat fața, adică de două ori pe zi, dimineața și seara. În plus, hidratarea imediat după baie sau duș va ajuta la fixarea umidității.

De ce contează

Atunci când pielea nu reține umiditatea adecvată, poate deveni uscată sau aspră. Acest lucru se întâmplă din cauza influențelor mediului înconjurător, curățării frecvente sau a unor afecțiuni medicale. Hidratarea feței ajută la protejarea barierei pielii împotriva iritațiilor. De asemenea, ajută la reducerea dezvoltării uscăciunii sau te ajută să-ți revigorezi pielea de la uscăciune. Crema hidratantă creează o barieră între pielea ta și atmfosferă, inclusiv aerul rece și uscat, care poate usca și mai mult pielea. Hidratarea ajută, de asemenea, la rehidratarea și sporirea capacității pielii de a reține apa. Acest lucru se întâmplă prin utilizarea de produse concepute pentru a rehidrata stratul exterior al pielii, a etanșa umiditatea și a proteja împotriva factorilor externi.

Ce să cauți la o cremă hidratantă

Produsele precum loțiunile, cremele, serurile și unguentele sunt metoda principală de a adăuga umiditate și de a trata pielea uscată. Este indicat să căutați creme hidratante care au:

  • acid hialuronic
  • glicerină
  • ceramide
  • SPF
  • „necomedogenic” enumerat pe etichetă

Necomedogen înseamnă că nu va înfunda porii. De asemenea, este bine să cauți o cremă hidratantă cu SPF pentru protecție solară.

Alte ingrediente de luat în considerare când folosești creme de față hidratante includ:

  • Ocluzive: substanțe uleioase care blochează evaporarea apei, cum ar fi petrolatum, alcool cetilic, anolin, lecitină, ulei mineral, parafină și acid stearic
  • Umectanți: substanțe care atrag apa din aer în stratul exterior al pielii, cum ar fi glicerina, mierea și pantenolul
  • Vitamine: ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor și stimulează producția de colagen, cum ar fi vitamina C și E

Deși cremele hidratante sunt rareori asociate cu efecte negative, pot apărea unele disconfort ale pielii sau iritații ale pielii. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că testați toate produsele noi. Dacă observați o reacție, discutați cu un dermatolog. Dacă vă confruntați cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi acnee sau dermatită alergică, consultați un dermatolog pentru a afla ce produse pot fi potrivite pentru pielea dumneavoastră.

 

 

De citit!

Top 10 măsuri ca să ne protejăm ficatul

Sănătatea ficatului este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Ficatul are roluri multiple, inclusiv detoxifierea organismului și reglarea metabolismului grăsimilor, inclusiv a colesterolului. Când neglijăm sănătatea acestui organ vital, pot apărea afecțiuni hepatice, care pot duce la complicații...

Top 5 măsuri preventive când cumperi o mașină second-hand

Achiziția unei mașini la mâna a doua poate părea o afacere avantajoasă, însă pentru a evita surprizele neplăcute, este esențial să iei câteva măsuri preventive. Iată un top al celor mai importante aspecte de care să ții cont:1. Verifică...

Reținut de polițiști după ce a condus un autoturism cu permisul suspendat

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat în comuna Răchitoasa un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic,...