duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCum să mai...

Cum să mai scazi din prețul RCA

Prețul asigurărilor auto obligatorii a crescut destul de mult, anul trecut, știm cu toții asta. Există, însă, căi prin care putem să mai reducem din factură.

Acum mulți ani, pe peretele de la locul meu de muncă era un afiș care te informa cum poți să câștigi mai mult. “În primul rând – spunea afișul – încearcă să nu pierzi din banii pe care îi ai deja”. Cu alte cuvinte, să-ți faci treaba, fără riscul de a lua vreo amendă. Așadar, dacă vrei să ai o asigurare, nu neapărat mai mică, dar sigur nu mai mare, cască ochii la drum.

Cu cât ești mai atent, cu atât vei putea evita mai multe accidente care să-ți crească tarifele de asigurare. În plus, cu câti ani ai mai mult fără nici un accident, cu atât vei primi bonusuri. Deci, dacă ești atent și conduci fără evenimente, îți scade tariful.

Dacă crezi că ai nevoie, poți încerca să urmezi un curs de conducere defensivă. Te va ajuta să obții bonusul pentru anii de condus fără evenimente.

Tariful RCA ia în calcul daca locuiți la oraș sau la țară, vârsta dvs., capacitatea cilindrică a mașinii. E logic, un șofer mai tânăr, fără experiență e mai predispus la accidente. La fel, circulația într-un orăs este mai dificilă decât într-un sat. Deci, un pensionar de la țară ar putea plăti o asigurare mai mică. Dacă în privința vârstei nu prea puteți face nimic, cu domiciliul să spunem că e destul de dificil să jonglați, o idee ar fi să schimbați mașina. Un autoturism cu o cilindree si putere mai mică, va avea o asigurare redusă față de un SUV.

Cea mai buna idee, însă, este să cauți bine înainte de a încheia asigurarea. Să povestesc cum am patit eu. La prima mașină, luată la mâna a doua, am beneficiat de asigurarea fostului proprietar, până am înmatriculat-o. Nu știu cum se face, că am uitat să fac asigurarea și m-am trezit că am nevoie urgentă de poliță. Așa că am intrat în prima agenție pe care am întâlnit-o și am plătit cât mi s-a cerut.

Mai apoi am dat peste un broker. Era mai lejer: îmi aducea aminte când trebuie să prelungesc polița și îmi căuta – spunea el – cea mai bună asigurare. Desigur, nu aveam nici un control în privința asta. Așa că, am găsit un site în care poți vedea ofertele mai multor firme. Mi-am făcut cont și am primit ofertele, am ales-o și am plătit online. E vorba de asigurari.ro. Are și aplicație pentru telefon. Am văzut că sunt multe firme, de la Allianz până la Generali asigurări. În plus, pot fi încheiate și alte polițe, de la asigurări de viață, pâna la asigurarea obligatorie a locuinței.

Cam astea ar fi, la momentul de față, modalitățile prin care poți încerca să mai reduci factura la RCA. Dacă o să mai apară ceva, o sa anunț.

 

 

 

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...