marți, octombrie 3, 2023

De ce YouTube schimba modul de raportare a numarului de abonati

Utilizarea canalelor YouTube a devenit in prezent...

La ce să te aștepți după ce ți-ai luat mașină second-hand

Te-ai decis să-ți iei mașină. Ai stat...

Benzi LED: Ce le face atât de speciale?

Benzile luminoase LED sunt cunoscute pentru dimensiunea...

Cum să ne păstrăm unghiile sănătoase și frumoase

De stiutCum să ne păstrăm unghiile sănătoase și frumoase
- Advertisement -

Unghiile reflectă sănătatea noastră generală, motiv pentru care îngrijirea adecvată a unghiilor este atât de importantă

Păstrați unghiile curate și uscate.

După ce vă spălați pe mâini, asigurați-vă că unghiile sunt complet fără murdărie, îndepărtând mai întâi toate urmele de lac cu un agent de îndepărtare fără acetonă, care nu va usca unghiile. Aplicați săpun pe o periuță de dinți curată, apoi frecați ușor unghiile și pielea înconjurătoare pentru a îndepărta murdăria și pentru a exfolia orice piele moartă fără substanțe chimice dure, uscate

Tăiați unghiile drept. Utilizați foarfece ascuțite pentru unghii sau mașini de tuns. Rotunjiți ușor unghiile la vârfuri pentru o rezistență maximă.

Tăierea periodică este la fel de importantă pentru unghiile tale ca și pentru părul tău, și face unghiile mai puțin predispuse la agățați și ruperi. Așadar, încearcă să le tai la fiecare două săptămâni, ajustând frecvența după cum este necesar, odată ce vezi cum răspund unghiile tale.

Păstrați unghiile în formă

Dacă munca vă expune unghiile la potențiale daune, este bine să păstrați o pilă de unghii la îndemână pentru șlefuirea pe loc a oricăror margini aspre. Pentru cel mai fin finisaj, lucrați în aceeași direcție cu granulația unghiei. Încercați o pilă de unghii din sticlă. O pilă de sticlă va crea o margine uniformă a unghiei și poate fi folosită pe cele mai slabe, fragile și deteriorate unghii.

Nu mușcați unghiile și nu îndepărtați cuticula

Cuticula are un scop foarte important pentru a servi: Sigilează zona de la baza unghiei. Așa că gândiți-vă de două ori la tăierea sau îndepărtarea cuticulei, deoarece poate rupe acel sigiliu de protecție, lăsându-vă vulnerabil la bacterii și la posibilitatea de infecție.

Protejați-vă unghiile cu un strat de bază

Când îți vopsești unghiile acasă, nu sări peste rubber base. Acest pas protejează atât unghiile să fie pătate de lac, cât și ajută culoarea să pară mai saturată și mai opacă cu un singur strat. Chiar și fără culoare, lacurile de întărire lasă un strat dur strălucitor pe unghii; întăresc vârfurile, făcându-le să pară mai groase; și pot proteja împotriva deteriorării. Și dacă doriți cu adevărat să duceți lucrurile la următorul nivel, puteți încerca adăugarea unui strat de luciu transparent între fiecare strat pentru a adăuga un plus de strălucire și protecție.

Răsfățați-vă cu tratamente cu acrilic sau gel

Orice expert în unghii cu care vorbești va face tot posibilul să te îndepărteze de manichiura cu acril sau gel – pe cât de durabile și convenabile sunt, deoarece sunt foarte dure pe unghie. Dar dacă doriți să le obțineți, există câteva modalități de a minimiza deteriorarea mâinilor și a unghiilor. Principala problemă cu o manichiură cu gel este expunerea la lumina UV în dispozitivul de uscare, care poate deteriora pielea de sub și din jurul unghiei, ducând la un risc crescut de cancer. Pentru a ajuta la reducerea acestui risc, se recomandă aplicarea unei creme de protecție solară cu un SPF de 30 până la 50 înainte de procedură pentru a ajuta la blocarea daunelor, sau puteți încerca mănuși speciale care expun doar unghiile, ferindu-vă restul mâinilor de razele UV nocive. Sau puteți folosi un gel UV.

Nu uita să ai grijă și de uneltele tale pentru unghii

Dezinfectarea instrumentelor de unghii între utilizări este la fel de importantă ca și curățarea periodică a pensulelor de machiaj și, din același motiv, bacteriile. Pentru a vă menține unghiile fără infecție, se recomandă să spălați uneltele metalice cu apă și săpun și apoi să le ștergeți cu alcool. Și nu uitați să înlocuiți în mod regulat uneltele de unică folosință, cum ar fi plăcile de șmirghel.

Tăiați unghiile de la picioare în mod regulat. Menținerea lor scurtă va minimiza riscul de traumă și rănire

Când unghiile de la picioare sunt groase și greu de tăiat, înmuiați-vă picioarele în apă caldă sărată. Se amestecă o linguriță de sare la un litru de apă și se înmoaie timp de 5 până la 10 minute. Evitați „săparea” unghiilor încarnate de la picioare, mai ales dacă sunt infectate și dureroase. Dacă suferiți de o unghie încarnată, consultați un dermatolog pentru tratament.

Purtați pantofi care se potrivesc corect. Alternați, de asemenea, ce pereche de pantofi porți în fiecare zi.

Nu folosiți unghiile ca un instrument, cum ar fi deschiderea cutiilor de suc.

Purtați șlapi la piscină și la dușurile publice. Acest lucru reduce riscul de infecții cauzate de o ciupercă care poate pătrunde în unghiile de la picioare.

Dacă unghiile tale se schimbă, se umflă sau provoacă durere, consultați medicul dermatolog, deoarece acestea pot fi semne ale unor probleme grave ale unghiilor. Dacă aveți diabet sau circulație deficitară, este deosebit de important să căutați tratament pentru orice problemă cu unghiile. Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la îngrijirea unghiilor, consultați un dermatolog certificat de consiliu.

Semne ale unghiilor sănătoase:

  • Plăcile de unghii sunt de culoare alb-roz
  • Cuticulele există (deci nu le tăiați!)
  • Unghiile și vârfurile albe au lungimi egale
  • Secțiune albă proeminentă în formă de jumătate de lună (numită lunula) la baza unghiei

Semne ale unghiilor nesănătoase:

  • Decojirea sau despicarea unghiilor poate fi uscăciune sau rezultatul deficienței de vitamine
  • Petele albe mici înseamnă de obicei că îți muști unghiile sau le pictezi prea des
  • Canelurile orizontale pot fi cauzate de stres, febră mare sau blocarea degetului
  • Pielea roșie și umflată din jurul unghiilor poate fi cauzată de îndepărtarea sau mușcarea cuticulelor
  • Unghiile în formă de lingură ar putea fi un semn de deficit de fier sau anemie

Alte titluri