sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCum să-ți alegi...

Cum să-ți alegi o bicicletă

Când mergeți la un magazin pentru a cumpăra o bicicletă, s-ar putea să vă simțiți copleșiți de numărul și varietatea modelelor. Din fericire, dacă vă pregătiți din timp și vă evaluați propriile nevoi, puteți găsi cu ușurință cea mai bună bicicletă care să vă satisfacă toate exigențele.

* Alegeți o bicicletă rutieră dacă călătoriți în principal pe drumuri asfaltate. Bicicletele rutiere sunt destinate în principal circulației pe drumuri și șosele, deoarece au rame mai ușoare, anvelope mai subțiri și nu au sisteme de suspensie care absorb șocurile. Bicicletele de drum sunt potrivite pentru persoanele cu spate puternic și flexibile. Există multe subcategorii de biciclete de șosea, inclusiv ciclocross, turism, aventură rutieră, triatlon și fitness. Dacă doriți să folosiți bicicleta pentru un anumit sport sau activitate, vă recomandăm să achiziționați una dintre aceste biciclete specializate.

* Alegeți o bicicletă montană pentru a face trasee. Bicicletele montane sunt cele mai bune pentru a merge pe trasee stâncoase și pentru a vă aventura pe drumuri pavate. Anvelopele sunt mari, cu bandă de rulare semnificativă, ceea ce ajută la aderență și vă propulsează când urcați. Cadrele sunt mai grele, cu un sistem de suspensie pentru a absorbi șocurile și ghidon drept care permite călărețului să stea în poziție verticală.

* Optați pentru o bicicletă hibridă dacă alternați între ciclism rutier și ciclism montan. Cadrul este reglat pentru a fi confortabil atât pentru ciclismul montan, cât și pentru cel rutier, în timp ce biciclistul stă în poziție verticală. Dacă vă folosiți bicicleta pentru a face naveta sau pentru plimbări pe drumuri și pe trasee, un hibrid ar putea fi cea mai bună opțiune pentru dvs. Combină rezistența unei biciclete montane, cu viteza unei biciclete de drum. Bicicletele dual-sport sunt o subcategorie specifică a bicicletelor hibride care permit tranziția între ciclismul rutier și cel montan.

* Căutați biciclete de specialitate dacă aveți nevoi speciale. Bicicletele de specialitate sunt soluții excelente pentru persoanele care au provocări fizice care le pot împiedica să pedaleze normal sau pentru cei care doresc doar o experiență de călătorie diferită. Unele biciclete de specialitate vă permit să stați într-o poziție diferită, iar altele sunt făcute pentru un transport mai ușor.

Bicicletele culcate și semi-culcate permit biciclistului să stea într-o poziție inferioară, cu picioarele în față. Acestea tind să suporte mai puțin stres pe mușchii spatelui și pot fi mai ușor de montat pentru persoanele care folosesc scaune cu rotile.

Bicicletele pliabile sunt perfecte pentru călătorii sau pentru persoanele care au spațiu de depozitare limitat.

Bicicletele în tandem sau bicicletele pentru prieteni permit 2 biciclisși simultan și pot fi utile pentru persoanele care învață cum să pedaleze și să-și păstreze echilibrul pe bicicletă.

* Decideți ce caracteristici sunt cele mai importante pentru dvs. În funcție de nevoile dvs., s-ar putea să doriți o bicicletă cu multe viteze sau o bicicletă fără traversă. Angrenajele vă permit să controlați cât de ușor sau dificil este să pedalați în funcție de teren. Bicicletele fără bare transversale sunt uneori mai ușor de montat, dar traversa crește rezistența cadrului.

Ca regulă generală, cadrele pentru femei tind să aibă o traversă mai mică sau deloc, în timp ce bărbații au o traversă orizontală înaltă. Cu toate acestea, cadrele sunt adesea interschimbabile și nu trebuie să cumpărați cadrul care corespunde sexului dvs.

* Cumpărați o bicicletă „entry-level” dacă sunteți începător. Căutați biciclete confortabile și cu comenzi ușoare. Unele biciclete sunt comercializate ca biciclete „entry-level” deoarece sunt ușor condus. Ele tind să fie puțin mai puțin costisitoare și au opțiuni mai versatile pentru adăugarea de accesorii. O bicicletă entry-level vă va permite să vă dezvoltați în timp ce vă simțiți confortabil la primele călătorii. Unele biciclete de drum pentru începători sunt proiectate astfel încât biciclistul să fie într-o poziție mai confortabilă, verticală, mai degrabă decât în poziția tradițională ghemuită.

* Dimensiunea adecvată a cadrului pentru bicicleta dvs. este determinată de mărimea corpului. Folosiți un metru de croitorie pentru a vă măsura, lucru care vă va permite să faceți ajustări pentru înălțimea scaunului, înălțimea ghidonului și multe altele. Consultați o diagramă de dimensionare pentru a vedea ce dimensiune este potrivită pentru înălțimea dvs. Unele magazine vor schimba piesele și vă vor personaliza bicicleta în funcție de tipul de corp, dacă aveți măsurătorile luate în magazin. Dimensiunile cadrelor variază între XXS-XXL și sunt standard între toate mărcile. Cu toate acestea, dimensiunile cadrelor pot diferi ușor pentru diferite tipuri de biciclete, deci asigurați-vă că consultați graficul corespunzător. Nu v-ar fi prea ușor dacă ați primi o bicicletă de la raionul de biciclete copii.

* Chiar dacă aveți un buget redus, probabil că veți găsi o bicicletă care să se potrivească nevoilor dvs. Multe magazine oferă vânzări și stimulente pentru cumpărători noi și puteți căuta online biciclete second hand de vânzare de către bicicliști cu experiență. Faceți o căutare pentru a vă face o idee despre costul majorității bicicletelor și începeți să economisiți. Nu uitați să lăsați bani în bugetul dvs. pentru echipamentele de ciclism, cum ar fi o cască, reflectoare și lumini și o încuietoare pentru bicicletă. Echipamentul vă ajută să vă mențineți în siguranță pe dvs. și bicicleta dvs. în timp ce călătoriți!

* Căutați biciclete online pentru a vedea recenzii, specificații și prețuri. Adesea, cumpărătorii vor lăsa recenzii pe site-uri web dacă au cumpărat o anumită bicicletă. Feedbackul lor vă poate oferi o idee despre avantajele și dezavantajele unei biciclete și vă poate avertiza cu privire la orice problemă pe care cumpărătorii anteriori au avut-o în trecut. Căutați biciclete cu cadre de înaltă calitate, care primesc recenzii bune pentru rezistență și confort.

Când intrați într-un magazin de biciclete, puteți menționa că ați făcut cercetări online, dar nu vă așteptați ca magazinul să aibă aceleași prețuri. În mod normal, magazinele nu pot oferi aceleași prețuri ca și comercianții cu amănuntul online, din cauza stocului lor specializat și a costului angajării tehnicienilor cu experiență.

* Întrebați colegii bicicliști ce vă recomandă pentru nivelul de calificare și nevoile dvs. Dacă aveți prieteni care sunt bicicliști, cereți-le recomandări pentru biciclete înainte de a cumpăra una. Șansele sunt că vor fi mai deschise cu privire la ceea ce aveți nevoie de la o bicicletă, mai ales dacă sunt mai experimentați. În fine, dacă sunteți tot nehotărât și nu v-ați găsit bicicleta dorită, comandați o minge de fotbal. Tot mișcare se cheamă că faceți și riscul de accident e mai mic!

 

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...