vineri, decembrie 1, 2023

Un spray contra COVID și un medicament cu foarte multe întrebuințări

Astăzi vom vorbi despre un studiu publicat...

Privilegiul special al Asociatiilor de proprietari

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul...

Cum tratăm o întindere de ligament?

Un ligament este o bandă fibroasă de...

Cum să-ți păstrezi Mercedesul sănătos, în câteva sfaturi simple

De stiutCum să-ți păstrezi Mercedesul sănătos, în câteva sfaturi simple
- Advertisement -

Un Mercedes nu este doar o mașină, este un mod de viață. Este important să urmați câteva sfaturi de bază care vă ajută să prelungiți durata de viață a Mercedes-ului dvs. și să vă extindeți valoarea investiției.

Păstrați vehiculul acoperit, și nu doar pe vreme rea. Deși este evident că lucruri precum ploaia abundentă, grindina și resturile suflate de vânt pot deteriora caroseria mașinii dvs., ar trebui să vă amintiți, de asemenea, că razele soarelui pot face ca vopseaua să se estompeze. Dacă vrei ca Benz-ul tău să arate cât mai bine, fă-i o favoare și dă-i puțină umbră ori de câte ori este posibil. Dacă locuiți într-o zonă în care este dificil să găsiți umbră consistentă, cumpărați o husă auto.

Păstrarea mașinii curate este importantă și pentru protejarea lucrărilor de vopsire. Noroiul și murdăria pot duce la uzura vopselei. Spălarea frecventă poate ajuta la îndepărtarea acestor substanțe dăunătoare. În plus, urmărirea vopselei înseamnă că veți putea prinde rugina înainte ca aceasta să devină prea problematică.

Inspectați-vă frânele în mod obișnuit. Orice defecte pe care le observați, cum ar fi plăcuțe uzate sau caneluri excesive în tamburele de frână, necesită reparare imediată. În caz contrar, riști să-ți pierzi frânele atunci când ai cea mai mare nevoie de ele.

Solicitați verificarea regulată a sistemului electric de către un mecanic care este familiarizat cu sistemele electrice Mercedes.

Dacă Mercedes-ul tău are între 130.000 și 160.000 de kilometri, atunci ar trebui să faci service la transmisie. De asemenea, ar trebui să faceți service la transmisie după cinci ani de funcționare. De fiecare dată când vă duceți mașina pentru întreținere de rutină, cereți mecanicului să verifice lichidul de transmisie.

Urmați cu meticulos programul de service

Întreținerea de rutină, cum ar fi schimbarea uleiului, verificarea nivelurilor de lichid, schimbarea plăcuțelor de frână și monitorizarea uzurii anvelopelor, menține un vehicul să funcționeze eficient și previne problemele care ar putea duce la reparații costisitoare în viitor.

Aduceți-l la un centru de service autorizat Mercedes-Benz

În timp ce multe ateliere de reparații auto și centre de service terțe pot efectua lucrări de înaltă calitate, acestea deservesc multe mărci și modele de vehicule și, cu o atenție atât de largă, cunoștințele și experiența lor cu anumite modele pot fi limitate. Ducându-vă la un centru de service autorizat Mercedes-Benz, puteți fi sigur că tehnicienii care lucrează la vehiculul dumneavoastră au multă experiență cu modelul dumneavoastră specific. Puteți merge la un dealer autorizat de vanzari Mercedes Chitila sau la un dealer autorizat de vanzari Mercedes Ploiesti.

Verificați regulat uleiul

Uleiul din motorul vehiculului oferă lubrifiere esențială pieselor în mișcare și le protejează de uzura excesivă, care ar putea duce la defectarea prematură a motorului. Între vizitele de service, este o idee bună să vă verificați uleiul cel puțin o dată pe săptămână, adăugând mai mult dacă este necesar. Verificarea uleiului trebuie făcută înainte de pornirea motorului, cât timp este încă rece.

Verificați nivelul lichidului de răcire

Lichidul de răcire circulă prin motor, absorbind căldura din procesul de ardere. Apoi este pompat la radiator, unde lichidul este răcit, și înapoi la motor pentru a elimina mai multă căldură. Nivelurile scăzute ale lichidului de răcire sau un amestec necorespunzător de antigel și apă pot cauza supraîncălzirea vehiculului, distrugând garniturile capului, deformarea capului sau deteriorarea blocului motor.

Verificați lichidul de spălare a parbrizului

Lichidul de spălare a parbrizului vă ajută să vă mențineți parbrizul curat pe vreme nefavorabilă și în condiții de praf sau noroi. Pentru a verifica nivelul lichidului, deschideți capota și găsiți rezervorul de spălare a parbrizului. Dacă se află sub linia „Full”, adăugați tipul adecvat de fluid pentru sistem.

Monitorizați presiunea în anvelope

Presiunea scăzută a anvelopelor poate cauza un consum redus de combustibil și atât presiunea ridicată, cât și cea scăzută pot cauza uzura anormală a anvelopelor. Pentru a vă menține anvelopele în stare bună, verificați presiunea cel puțin o dată la două săptămâni, chiar dacă mașina are un sistem de monitorizare a presiunii. La vehiculele mai vechi, monitoarele de presiune în anvelope pot fi inexacte și cel mai bine este să verificați singur presiunea cu un manometru de încredere.

Alte titluri