vineri, decembrie 1, 2023

Eficiența și confortul încălzirii apei cu boilere electrice

Într-o lume în continuă evoluție, tehnologia modernă...

Cifoza, lordoza și scolioza. Ce le diferențiază și ce le aseamănă

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză...

Căteva ponturi pentru alegerea unui ceas

Primul meu ceas a fost un «Racheta»...

Cum să vă îmbrăcați pentru schi și snowboard

De stiutCum să vă îmbrăcați pentru schi și snowboard
- Advertisement -

Cel mai important lucru de reținut este că stratificarea este cel mai eficient mod de a vă menține cald și uscat și vă permite, de asemenea, să vă adaptați ținuta din mers la condițiile meteorologice. Majoritatea oamenilor se îmbracă pentru schi și snowboard în trei straturi principale, un strat de bază, un strat intermediar și unul exterior.

Nu trebuie să purtați toate straturile tot timpul, ci le puteți schimba pentru a vă asigura că vă simțiți confortabil, indiferent de condiții. Așadar, dacă este cald afară, dar încă ninge pe deal, poți să renunți la stratul izolator și să schiezi doar cu stratul de bază si cel exterior. Sau, dacă este calm și frig, dar nu ninge, vă puteți lăsa stratul exterior în cabană și vă puteți plimba în stratul de bază și stratul izolator.

Economisiți utilizând ceea ce dețineți deja: dacă aveți un buget redus, îmbrăcămintea de exterior existentă poate fi foarte eficientă, deși vor lipsi unele caracteristici specifice găsite pe îmbrăcămintea de schi. Investește doar atunci când are sens: dacă intenționați să mergeți doar ocazional, nu este nevoie să vă bateți capul. Închirierea echipamentului este o modalitate excelentă de a economisi bani și de a-ți da seama în ce ai putea dori să investești cândva în viitor.

Impermeabil și sintetic este o combinație câștigătoare: geaca snowboard, pantalonii, mănușile ar trebui să fie impermeabile și să aibă izolație sintetică, o combinație care asigură că umiditatea sau transpirația nu compromit căldura.

Adăugați încălzitoare de mâini și încălzitoare de picioare după cum este necesar: mulți schiori consideră că încălzitoarele de mâini sunt esențiale; activate chimic atunci când sunt scoase din punga lor sigilată, aceste pachete sau branțuri oferă ore de căldură chiar și atunci când mănușile și șosetele s-au umezit și s-au răcit. Atenție la încălțăminte! Nu mergeți cu pantofi de sport, fie ei și adidați bărbați de buna calitate; pe pârtie se merge numai cu ghete!

Nu uitați de protecție solară: evitați aspectul de raton și aplicați crema de protecție solară pe pielea expusă. Lumina soarelui este mai intensă la altitudini mai mari, iar strălucirea zăpezii reflectă soarele și intensifică arsurile solare și deteriorarea pielii. Nu uitați de partea inferioară a bărbiei, a nasului și a urechilor.

Ce să cauți în jachetele de schi și snowboard

Design 3 în 1: jachetele cu această caracteristică vă permit să detașați carcasa exterioară de stratul izolator interior. Puteți lăsa piesa interioară în dulap în zilele blânde sau puteți lăsa stratul exterior dacă jacheta interioară este rezistentă la vânt și cerul are o nuanță de albastru strălucitor. Jachetele tradiționale sunt mai puțin versatile, dar aveți doar un singur articol de îmbrăcăminte de care să vă faceți griji. Glugă specializate: Unele jachete vă permit să le îndepărtați; altele vă permit să le ajustați pentru a se potrivi peste o cască.

Alte titluri