duminică 14 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCum tratăm o...

Cum tratăm o întindere de ligament?

Un ligament este o bandă fibroasă de țesut conjunctiv care leagă osul de os și, de obicei, servește pentru a menține structurile împreună și a le menține stabile. O ruptură de ligament indică o entorsă severă. Ligamentele din gleznă țin oasele și articulația gleznei în poziție, oferind stabilizare și sprijin. Ruptura apare atunci când ligamentele se rup complet sau se separă de os, afectând funcționarea corectă a articulației.

Dacă e vorba despre o ruptură de ligamente, aceasta va necesita o intervenție chirurgicală pentru a fi reparată, dar dacă este doar un ligament întins, puteți trata acest tip de leziune fără bisturiu.

Odihnă

Înțelepciunea general acceptată cu privire la modul de a trata inițial o întindere de ligamente poate fi rezumată în patru cuvinte: Odihnă, Gheață, Compresie și Elevație. Ultimele trei părți ale acestei metode au de-a face cu controlul umflăturilor, dar să vorbim mai întâi despre odihnă.

  • Odihna: Dacă o parte a corpului este rănită, ar trebui să îi acordați ceva timp pentru a se recupera fără stresul continuu cauzat de activitățile dvs. Timpul de recuperare va varia în funcție de vătămare, dar ar trebui să plănuiți să petreceți ceva timp odihnindu-vă zona respectivă a corpului.
  • Gheața: răceala gheții vă va ameliora durerea imediat după accidentare, iar aplicarea continuă va ajuta la reducerea umflăturilor prin limitarea fluxului de sânge în zona rănită. În general, ar trebui să faceți gheață timp de 15-20 de minute după accidentare și apoi 15-20 de minute la fiecare 2-3 ore în primele două zile. Asigurați-vă că înfășurați gheața într-un prosop de hârtie sau un prosop subțire pentru a împiedica contactul direct cu pielea.
  • Compresie: Înfășurarea zonei rănite într-un bandaj elastic va comprima zona și va ajuta la limitarea umflăturii. Nu o înfășurați prea strâns pentru că veți provoca probleme de circulație – dacă zona devine amorțită sau începe să se umfle mai mult, slăbiți bandajul.
  • Elevație: O ultimă modalitate de a ajuta la reducerea umflăturilor implică ridicarea zonei rănite deasupra nivelului inimii. Acest lucru încetinește fluxul de sânge în zonă, ceea ce menține umflarea la minimum. Acest lucru este util în special noaptea dacă puteți dormi cu piciorul sprijinit de câteva perne, de exemplu.

Injecții cu steroizi

Dacă durerea dumneavoastră este suficient de severă, este posibil să aveți nevoie de o injecție de medicament pentru a vă ușura. Acesta include de obicei un anestezic pentru a amorți zona și un corticosteroid, care este un antiinflamator puternic care poate reduce semnificativ durerea. Injecția poate dura câteva zile pentru a începe. Dacă umflarea scade, probabil că nu aveți nevoie de o altă injecție; dacă rămâne, s-ar putea să primiți o nouă injecție în câteva luni.

Terapia PRP

Dacă injectarea cu steroizi nu asigură ameliorarea durerii, se poate injecta o substanță naturală numită “plasmă bogată în trombocite” (Platelet-Rich Plasma – PRP) în locul leziunii. Această plasmă este alcătuită din trombocite, care sunt celule sanguine prelevate din propriul corp (o centrifugă separă trombocitele de restul sângelui) care promovează vindecarea atunci când ajung la o leziune. Concentrația mare de trombocite ajută ligamentul să se vindece mai repede decât ar face-o în mod normal.

Antrenamentul de echilibru

Exercițiile de echilibrare, control și întărire pot ajuta, de asemenea, ligamentele să se vindece mai repede decât ar face-o altfel. Exercițiul specific va depinde de vătămarea dumneavoastră particulară, dar dacă vă repetați exercițiile cel puțin zilnic, vă veți ajuta foarte mult procesul de recuperare, construind puterea și flexibilitatea înapoi în zona accidentată.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...