joi, noiembrie 30, 2023

10 ponturi esențiale pentru întreținerea corespunzătoare a autoturismului

Întreținerea regulată a autoturismului este cheia pentru...

WSHTF – Ghid de supraviețuire în caz de…

Nu știți de la ce vine WSHTF,...

Cum să ascunzi o cameră de supraveghere

O cameră de supraveghere este bună la...

Curățenia la domiciliu pentru batrâni, un nou trend

De stiutCurățenia la domiciliu pentru batrâni, un nou trend
- Advertisement -

Din cele mai vechi timpuri până astăzi, bătrânețea a fost văzută ca un blestem pentru umanitate; o perioadă în care omul se chinuie cu o sănătate tot mai șubredă și devine chiar o povară pentru familie. Aristotel a scris că „oamenii în vârstă sunt avari; ei nu recunosc prietenia dezinteresată; caută doar ceea ce le poate satisface nevoile egoiste”.

Cu toate acestea, timpurile moderne au o oferit altă perspectivă. Bătrânețea nu mai are o imagine atât de proastă pentru că s-au inventat asigurările și pensiile; persoanele ajunse la vârste înaintate nu mai sunt o povară financiară pentru familie pentru că au un venit care să le permită să trăiască. Dar bătrânețea vine și cu probleme de sănătate; uneori o pensie nu e suficientă pentru a asigura traiul unei persoane; mai este nevoie și de îngrijire. Așa au apărut căminele de bătrâni, unde seniorii își pot petrece bătrânețea sub supraveghere medicală, pot interacționa unii cu alții și așa mai departe.

Cercetările au arătat că menținerea independenței este cel mai important factor pentru cei din populația în vârstă. De fapt, Asociația Americană a Pensionarilor spune că aproximativ 90% dintre bătrâni preferă să rămână în propriile case pe măsură ce îmbătrânesc.

Dar, la persoanele în vârstă, durerile sunt mai frecvente. În plus, pierderea masei musculare este obișnuită pentru seniori. Toți acești factori pot face dificil pentru o persoană în vârstă să acționeze un aspirator, să ajungă la rafturile de sus pentru a curăța praful sau să mute obiectele grele din cale pentru o curățare mai bună. În mod similar, aplecarea devine dificilă, ceea ce înseamnă că sarcinile importante din punct de vedere igienic, cum ar fi curățarea toaletei, pot să nu fie efectuate.

Dacă în privința sănătății se poate asigura vizita unor asistenți medicali care să le monitorizeze starea de sănătate, în privința menajului a apărut o adevărată industrie care oferă servicii la domiciliul bătrânilor.

Serviciile de curățenie la domiciliu pot permite unui cetățean în vârstă să-și mențină independența. Datorită serviciilor unei firme de curățenie, rezidentul și familia lor pot fi siguri că condițiile din casă sunt curate și sigure. Acest lucru oferă tuturor celor implicați liniște sufletească.

Serviciile de ajutor la domiciliu pentru persoanele în vârstă includ ajutor pentru scoaterea coșului de gunoi, curățarea prafului, aspirarea, hrănirea pisicii și chiar spălatul și călcatul. Acesta acoperă toate aspectele menajului pentru ca persoanele in varsta sa traiasca intr-un mediu curat, ordonat și în siguranță.

Tarifele sunt pe oră, indiferent de serviciile solicitate.

Atunci când vă gândiți la o companie de curățenie pentru o persoană în vârstă, este important să angajați un serviciu care să înțeleagă nevoile specifice ale unei clientele mai în vârstă. De exemplu, este vital ca menajerele să folosească substanțe chimice sigure, netoxice. Acest lucru se datorează faptului că unii agenți de curățare pot agrava afecțiunile respiratorii care afectează mulți bătrâni.

Și în România au apărut astfel de servicii specializate. O organizație care oferă îngrijire bătrâni Timișoara oferă și servicii de curățenie la domiciliu pentru bătrâni. Serviciile de menaj ușor pentru bătrâni ajută persoanele vârstice să se bucure de un mediu igienic și sănătos, în care să fie mai bine protejate de infecții virale sau bacteriene.

Alte titluri