Aceștia ar fi cei 5 “C” care personalizează această friptură la tavă, făcută lejer și fără grabă. Cam pe la începutul lunii, Lidl (nu, nu este reclamă plătită, este doar un fapt) a venit cu o ofertă de nerefuzat: carcasă de curcan “Baby grill” la numai 14,99 lei/kg. Am luat și eu un astfel de “baby” care cântărea puțin sub 6 kg. Cum pentru un astfel de monstru ai nevoie de un rotisor profesional sau măcar de un proțap sănătos, a fost tranșat pe componente (pulpe, aripi, spinare, mai multe bucăți de piept) și adăpostit în congelator pentru când or veni vremuri grele. O pulpă întreagă întreagă, împreună cu aripile date pe din două și-au găsit odihna în cuptor, hrănind ulterior vreo șapte guri flămânde.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....