luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCurry verde tailandez

Curry verde tailandez

O mâncare ușoară, fără un aport energetic prea mare  (adică “fără calorii multe” – cum s-ar zice prin popor), aproape fără grăsimi (14 g din uleiul vegetal, 17 g din laptele de cocos și încă vreo 0,5 g din pasta de curry. Asta înseamnă cam 16 g/porție – fel principal, respectiv 8 g/porție o dacă o luăm în considerare drept garnitură.). Nici glucidele nu sunt multe: în afara celor din legume ( în special din morcov: 9,58 g/100 g, porumb: 14,3 g/100 g și bambus), mai vin din pasta de curry (13,8 g/100 g) și din laptele de cocos (5,2 g/100 g). Încărcat, 150 g glucide, adică 75 g/porția mare sau 37,5 g/porția mică.

 
_101
 

V-am enumerat aceste cifre în cazul în care, din varii motive, vreți să vă numărați grăsimile și zaharurile pe care le îngurgitați. Dacă nu e cazul, săriți peste porțiunea respectivă de text.

 
_100
 

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....