luni 13 ianuarie 2025

.

Importanța asigurărilor de călătorie...

Atunci când călătoriți în străinătate, fie că este vorba de o vacanță relaxantă...

Cum poți face poze...

O fotografie de 360 de grade înseamnă o imagine care să cuprindă tot...

Brățările bărbătești: Moft sau...

În general, bărbații se împacă (vorba vine...) cu verighetele. Dacă încerci să-i atragi...

Tot ceea ce trebuie...

Există mai multe modele diferite disponibile. Deși este tentant să alegeți primul model...
AcasăCulinarCușcuș, cuș-cuș, couscous

Cușcuș, cuș-cuș, couscous

Dacă chinezii au orez, italienii paste, polonezii și nemții cartofi, iar românii mămăligă, berberii au cușcuș. Cușcușul, uneori ortografiat couscous, cous-cous sau cuș-cuș este un aliment de bază larg răspândit în Magreb (Maroc, Algeria, Tunisia, Mauritania, Libia), dar și în Israel.

_101

Cușcușul se obține din griș de grâu dur și are aspectul unor pelete de circa 3 mm diametru. În mod tradițional, la prepararea cușcușului grișul se stropește cu apă apoi se rulează manual, formându-se pelete mici care se pudrează cu făină uscată pentru prevenirea aglomerării, pelete care apoi se cern. Cușcușul rămâne pe sită, iar particulele care trec prin sită se recirculă în proces, până când tot grișul este transformat în cușcuș. Peletele de cușcuș obținute se usucă la soare, astfel uscate putându-se păstra timp de câteva luni.

Mai la vale găsiți o modalitate de a executa o garnitură rapidă și gustoasă, ba chiar și bine-arătoasă. Dintr-o jumătate de pachet (250 g) de cușcuș prefiert mi-a ieșit ditamai castronul de garnitură pentru vreo 4 – 6 porții de mâncare.

_118

Mai la vale, adică AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....