vineri 17 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaCuvânt de mulțumire...

Cuvânt de mulțumire și recunoștință…

Am avut onoarea și plăcerea de a participa la un eveniment de prim rang în jurnalismul românesc: Gala Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), care a avut loc miecuri, 19 iunie 2019. O zi specială, un moment important și de neuitat din viața mea.

Premiul acordat cu această ocazie a însemnat pentru mine o mare bucurie, o împlinire pentru strădania mea de ani de zile, aceea de a readuce mereu în prim planul publicisticii, valorile culturale și spirituale ale neamului românesc, precum și nevoia păstrării identității naționale și a conștiinței patrimoniale, într-o lume tot mai desacralizată și mai dezumanizată.

Am primit Premiul pentru Presă Online 2018 pentru o lucrare despre regretatul academician Solomon Marcus, personalitate polivalentă a științei și culturii românești, de la care am avut și vom avea mereu ceva de învățat, indiferent de domeniul abordat.

În plan jurnalistic, de la domnia sa eu am învățat că este foarte important să poți să aduci anumite aspecte locale într-o perspectivă care să le facă interesante la nivel național și internațional, întrucât, după cum spunea același Solomon Marcus, ,,personalitățile dintr-un anumit domeniu de cunoaștere nu sunt și nu vor fi niciodată strict locale”. Căci, după cum s-a intitulat și tema competiției, ,,Tot ce-i românesc nu piere!”

Și pentru că am acest privilegiu, permite-ți-mi să dedic acest premiu în memoria minunaților și regretaților mei părinți, Romulus și Rozalia Busnea, și să mulțumesc UZPR și juriului pentru că m-au onorat cu acest premiu.

Mulțumesc domnului președinte Doru-Dinu Glăvan pentru coeziunea generată în Uniune și pentru înlesnirea comunicării între jurnaliștii și scriitorii din toată țara, pentru deosebita sa implicare în evenimente ce țin de cultura, spiritualitatea și identitatea românescă.

De asemenea, pentru inspirația, imboldul și învățăturile dobândite în domeniul scrisului, țin să mulțumesc jurnaliștilor și scriitorilor băcăuani Mihai Buznea, Ioan Enache, Ioan Prăjișteanu, Calistrat Costin, Viorel Savin, Petre Isachi, Ioan Dănilă, Maria Pilchin, Leonard Popa (cu felicitări pentru premiul obținut la această Gală!), Dumitru Brăneanu, Nicolae Mihai, Petre Scutelnicu, Grigore Codrescu, Ovidiu Genaru (cu felicitări pentru premiul obținut la Gala Premiilor USR pentru Cartea de Poezie!), Cornel Cepariu, Petru Done, Răzvan Bibire, Ovidiu Pauliuc, Mihaela Băbușanu, Roxana Neagu, regretatului jurnalist Claudiu Boangiu, colectivului redacțional al revistei ,,Columna” (consilier editorial dr. Valentin Marin și prof. Lavinia Misăilă, redactor-șef adjunct), revistei ,,Plumb”, revistei ,,Sportul Băcăuan”, revistei ,,Ceritudinea”, cotidienelor ,,Deșteptarea” și ,,Bacău Expres”.

Mulțumesc Alteței Sale Regale, Principele Radu al României, de la care am învățat ce înseamnă puterea exemplului personal, generozitatea, loialitatea, rolul modelului, spiritul de răspundere.

Și totodată, pentru rolul pe care îl îndeplinește alături de Familia Regală a României, și care, după cum spunea Alteța Sa, ,,a fost şi este acela de păstrător şi slujitor al valorilor fundamentale, fără de care nici o societate nu cunoaşte devenirea întru Bine şi nici dezvoltarea sub semnul Interesului general”.

Maestre Ștefan Mitroi, mulțumesc din suflet pentru cel mai frumos laudatio care mi-a fost adresat până acum.

Mulțumesc artistei Mariana Paschis pentru minunatele trofee pe care le-a creat pentru ediția din acest an a Galei UZPR.
Mulțumesc din suflet familiei mele: Romina-Andreea, Daniela, Gelu, Maria-Anastasia, și nu în ultimul rând, Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Salvamont Bacău, pentru faptul că mi-a oferit șansa ca printre obligațiile mele profesionale să fie ceea ce am iubit și iubesc: valorile culturii și spiritualității românești.

Sunt și voi rămâne recunoscător pentru tot ce am învăţat şi mai am încă de învăţat mulţumită oamenilor din viaţa mea. Mă plec în fața lor, cu respect și multă iubire…

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...