,,Dansul Urșilor” de la Comănești, eveniment unic în țară

Primăria orașului Comănești vă invită, luni, 30 decembrie 2019, la cea de a XXIV ediție a Festivalului ”Datinilor și Obiceiurilor Strămoșești”. Evenimentul va debuta la ora 11.00, la sediul primăriei, iar alaiul va străbate centrul orașului, până la scena special amenajată.

Festivalul ,,Datinilor și Obiceiurilor Strămoșești” este un eveniment unic în România, iar atracția principală o reprezintă ,,Dansul Urșilor” din Comănești, unic în lume, care se află pe o listă de așteptare pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial Cultural Imaterial UNESCO.

Dansatorii se pregătesc timp de mai multe luni pentru reprezentația din 30 decembrie, de la an la an tot mai mulți comăneșteni fiind dornici să intre în cetele de urși. De altfel, în Comănești există o adevărată concurență între cetele de urși, iar mulți doritori se află pe adevărate liste de așteptare înainte să fie acceptați.

Unicitatea ,,Urșilor” din Comănești a atras atenția întregii lumi, numeroase publicații de prestigiu alocând spații generoase pentru articole și reportaje despre aceste eveniment. Despre ,,Urșii” din Comănești au scris cei de la New York Times, au apărut pe coperta celebrei ”Național Georgraphic”, dar și în revista companiei aviatice Air Berlin, ca unul din principalele puncte de atracție din România.
Alăturat puteți vizualiza și programul sărbătorilor de iarnă de la Comănești.

Romulus-Dan BUSNEA