vineri 21 iunie 2024

.

Cum și când au...

Un robot de bucătărie este un aparat folosit pentru a facilita sarcini repetitive...

Ce trebuie să faceți...

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare, de la cel mai scăzut la...

Tratament eficient pentru varsaturile...

Indiferent cât de atent îți îngrijești câinele, este posibil ca, din când în...

10 ponturi esențiale pentru...

Întreținerea regulată a autoturismului este cheia pentru a-i asigura o viață lungă și...
AcasăDe stiutDe ce aveți...

De ce aveți nevoie de o hotă în bucătărie și cum să o alegeți

Unele persoane petrec mult timp în bucătărie. Pentru a găti, desigur, dar și pentru a bea o cafea într-un moment de relaxare, pentru a citi ceva la repezeală pe telefon sau chiar pentru că bucătăria e un spațiu relaxant, unde nu e problemă dacă deranjezi lucrurile și unde, la o adică, poți primi prietenii fără să-ți faci griji că vei afuma livingul, că o să cadă scrum pe parchet sau că paharul cu vin roșu o să păteze fața de masă…

Așadar, gătim în bucătărie, fumăm în bucătărie, ne relaxăm, stăm la taclale… În mirosul de ceapă prăjită, de varză călită și de fum de țigară? Nu prea e plăcut, nu-i așa?!

O hotă este obligatorie în orice bucătărie. Ajută la prevenirea formării fumului și a mirosurilor de gătit în bucătărie, oferindu-vă un spațiu mai curat și mai proaspăt

Ce trebuie să știți înainte să vă cumpărați o hotă

Când începeți să vă gândiți la designul bucătăriei dvs., trebuie să luați în considerare modul în care vă place să gătiți, deoarece acest lucru ar trebui să determine locația aparatelor dumneavoastră.

Când vine vorba de selectarea hotei, este posibil să fiți limitat la ce zonă aveți deasupra aragazului. Înainte de a începe să vă uitați la modele, măsurați spațiul astfel încât să puteți restrânge criteriile de selecție.

În mod ideal, doriți o hotă de bucătărie care să aibă exact aceeași lățime ca și aragazul dvs. sau puțin mai mare, deoarece va trebui să poată extrage cu ușurință fumul și vaporii în timp ce gătiți. Dacă hota este prea mică, veți descoperi că va avea dificultăți să țină pasul și acest lucru poate cauza mirosuri și vapori persistenți sau va declanșa alarma de fum.

Hotă de bucătărie cu horn montată pe perete

De obicei găsite în bucătăriile comerciale, hotele de bucătărie cu coș de fum sunt o piesă de referință în orice bucătărie. Având în vedere că unitatea este complet expusă și nu este instalată în dulap, o hotă de bucătărie cu coș de fum nu este pentru o gospodărie în care doriți că aparatele dvs. să fie auzite, dar să nu fie văzute. Hotele cu coș de fum oferă rate puternice de extracție. În funcție de model, puteți curăța aerul cu o viteză de 720 – 810 m3/h, asigurându-vă că bucătăria este curățată de mirosuri de gătit, vapori și exces de căldură în cel mai scurt timp. Aceste hote vin cu filtre din aluminiu cu microplasă care pot fi îndepărtate cu ușurință și curățate în siguranță în mașina de spălat vase sau spălate manual cu detergent și o cârpă. Acest lucru ar trebui făcut cel puțin o dată la șase luni, în funcție de cât de des gătiți. Unele modele au un indicator de filtru curat, așa că hota vă va aminti politicos că trebuie îngrijită.

Hotă de bucătărie integrată

Populare datorită naturii lor ascunse și perfecte în orice estetică de bucătărie, hotele de bucătărie integrate sunt de mare ajutor atunci când vine vorba de gătit. Hotele integrate pot curăța aerul la o viteză de 340 – 760 m3/h. Filtrul de grăsime de înaltă calitate vă asigură că vă puteți bucură întotdeauna de gătit într-un mediu proaspăt. Când este timpul pentru schimbarea filtrului, îl puteți spăla sau dezasambla cu ușurință.

Hotă telescopică

Acest stil de hotă se va porni și se va opri prin glisarea acesteia înăuntru și în afară. În general, nu sunt la fel de puternice ca o hotă cu baldachin, dar au un design mai bun, deoarece o parte din hotă este instalată în dulapurile de bucătărie.

Hotele telescopice oferă și o gamă de funcții de evidențiere, după cum urmează:

  • Filtru de grăsime: îndepărtați mirosurile neplăcute și aerul fierbinte gras pentru a vă oferi un mediu de gătit proaspăt
  • Iluminare cu LED de lungă durată: funcționează la putere redusă, oferind în același timp o iluminare ridicată
  • Oțel inoxidabil neted: asigură un aspect profesional și atemporal bucătăriei tale

Hotă tradițională

Conceput pentru a fi montat permanent pe perete, acest stil de hotă este cel mai des folosit. Când instalați o hotă fixă, o puteți instala parțial în spatele ușilor dulapului sau pur și simplu sub dulap. Când vine vorba de a avea hotă de bucătărie să funcționeze cât mai bine, trebuie să vă asigurați că filtrele sunt curate sau în cea mai bună formă, pentru a curăța aerul pe care îl respirați eficient și eficient. Este ușor de făcut acest lucru cu filtre lavabile.

Hotă cu conductă sau cu recirculare

Aveți două opțiuni de circulație atunci când alegeți o hotă. O hotă cu conductă înseamnă că aceastava elimina aerul din bucătărie și îl va trimite afară prin conducte. Dacă nu puteți trimite fumul de la hotă afară, va trebui să căutați o hotă cu recirculare care să recircule aerul printr-un filtru și care curăță aerul înainte de a-l trimite înapoi în bucătărie. Dezavantajul este că va trebui să înlocuiți filtrele mai des.

Filtre pentru hotă

Deși toate hotele de bucătărie sunt dotate cu filtre, nu sunt aceleași filtre pentru fiecare hotă. Majoritatea modelelor cu conducte vor avea filtre din aluminiu. Acestea trebuie curățate manual sau într-o mașînă de spălat vase, în mod regulat pentru a vă asigura că hota de funcționează cât se poate de intens. Filtrele de carbon din hotele de bucătărie cu recirculare sunt folosite pentru a îndepărta impuritățile din aer. Odată ce au ajuns la sfârșitul duratei de viață, va trebui să le înlocuiți cu un filtru de carbon nou-nouț.

Cum să-ți întreții hota de bucătărie

O hotă de bucătărie este o modalitate ușoară de a scăpa de acel fum deranjant de pe plită sau cuptor, fie că e vorba de un cuptor electric, fie că este un cuptor incorporabil pe gaz. Întreținerea este esențială atunci când vine vorba de menținerea hotei în stare bună de funcționare. S-ar putea să nu vă gândiți că este o investiție extraordinară, dar se va amortiza de la sine atunci când veți reduce timpul petrecut cu curățarea. Majoritatea hotelor sunt suficient de simple încât nu necesită instrumente speciale sau proceduri complicate, așa că tot ce trebuie să faceți este să urmați acești pași pentru a le întreține:

  • – Îndepărtați grăsimea și murdăria de pe hota bucătărie suflând-o cu un uscător de păr, dacă este necesar.
  • – Asigurați-vă că nu există rugină pe difuzor. Aceasta este partea de deasupra plitei sau cuptorului. Dacă există rugină pe această parte, ar putea cauza ventilație slabă și chiar deteriorarea aparatelor dvs. din casă.

Curățarea unei hote de bucătărie

Primul pas pentru întreținerea hotei de bucătărie este curățarea acesteia. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un aspirator cu atașament pentru furtun. Acest lucru este important deoarece vă va permite să curățați filtrul din interiorul hotei fără a fi nevoie să îl demontați.

Al doilea pas este să vă asigurați că nu există scurgeri sau blocaje în sistem.

Dacă nu ați făcut deja acest lucru, asigurați-vă că paletele ventilatorului se rotesc și în sens invers acelor de ceasornic în timpul funcționării. Acest lucru ajută la prevenirea blocării resturilor între lame în timp ce acestea se rotesc la viteze mari.

Curățarea exterioară

Aveți nevoie de o găleată mică cu apă cu săpun, un burete și o perie de frecat.

  • 1. Opriți hota de bucătărie.
  • 2. Deschide toate ușile din bucătărie. Porniți ventilatorul pentru a vă asigura că orice fum a părăsit deja spațiul înainte de a începe curățarea.
  • 3. Curățați suprafețele interioare și exterioare ale hotei cu apă și săpun folosind o perie de frecat sau un burete, apoi clătiți cu apă care a fost fiartă timp de cel puțin 10 minute la foc mic pentru a ucide orice bacterie sau sporii de mucegai rămași (acest lucru elimină și mirosurile). Dacă există pete de grăsime sau murdărie, utilizați un produs de curățare pentru cuptor (asigurați-vă că nu este toxic) conform instrucțiunilor sale pentru a-l îndepărta complet înainte de a clăti din nou cu apă clocotită. 

 

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...