duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutDe ce e...

De ce e important termostatul la o centrală termică

Nu mai trebuie să explic de ce am trecut pe centrală termică. Vara – o luna de zile fără apă caldă cât făceau băieții reviziile, iarnă – ba dădeau prea multă căldură, ba nu dădeau că se spărgea țeava iar la factură… o nebunie.

Acum să nu cădem în extrema cealaltă și să spunem că e mai ieftin cu centrală. Nu! E mai scump, dar măcar știi pe ce dai banii și ai un confort mai mare pentru că poți să faci baie oricând și poți să reglezi temperatura cum vrei.
Și cu reglatul temperaturii e o întreagă discuție. Pentru că dacă nu o faci cum trebuie, se simte imediat și decisiv la buzunar.

Exact, intervine aici termostatul. Primul termostat pe care l-am avut era unul ieftin, reglai numai temperatura pe care o doreai și deconecta centrala când se ajungea în punctul în care era instalat la acea temperatură.

Nu a fost o soluție bună. Al doilea termostat, o idee mai scump, avea marele avantaj că îți permitea să setezi pentru fiecare zi ce temperaturi vrei să fie între anumite intervale orare. Și aici este toată șmecheria pentru că nu trebuie să forțezi centrala să se aprindă/stingă toată ziua și nici să consume gaz în neștire că să mențină temperatura în casă.

De ce ai nevoie de termostate centrale termice? Pur și simplu, în orele în care ești plecat la muncă, setezi o temperatură mai mică și cu jumătate de ora înainte de momentul în care crezi că ajungi acasă, setezi să dea căldură. În felul acesta, nici nu se răcește de tot pe timpul zilei ca să fie nevoie de foarte mult gaz pentru a încălzi seara și nici nu încălzești casa ca nebunul atunci când ești plecat.

Aici e toată filosofia și echilibrul financiar pentru o centrală de apartament. Bine, dacă aveți antrenament în Siberia și nu vă trebuie căldură iarna, puteți să va luați doar un instant apă caldă pentru duș. Care poate fi electric și scăpați de grija instalației de gaz.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...