26.1 C
Bacau

De ce să alegi peleții din lemn

De stiut!

Există numeroase motive pentru care s-ar putea să alegeți o sobă sau o centrală pentru arderea de peleți pentru a vă încălzi casa. Arderea peletelor de lemn poate fi o opțiune mai bună decât alte surse de energie. În multe cazuri, peleții de lemn sunt o opțiune mai ecologică și mai rentabilă.

Alte motive pentru care puteți alege peleți de lemn pentru alte opțiuni de încălzire includ:

Întreținere ușoară. Veți constata că o pungă de pelete din lemn de înaltă calitate de 20 de kilograme conține mai puțin de 1 la sută de cenușă. Acest lucru înseamnă că peletele ard curat, ceea ce înseamnă mai puțină curățenie și întreținere pentru dvs.

Mai multă căldură pentru bani mai puțini. Peleții din lemn furnizează o sursă constantă de căldură cu un nivel scăzut de emisii. În plus, atunci când sunt folosiți în sobe, cazane sau cuptoare, peleții oferă aceeași căldură ca și alte surse pentru bani mai puțini. Chiar și în comparație cu alți combustibili cu biomasă, peleții de lemn asigură o arsură curată și căldură constantă, uniformă.
Valoare. În comparație cu căldura cu lemne sau cu gaz natural, veți constata că peleții de lemn au o valoare mult mai bună. Un palet de o tonă de peleți are valoarea de încălzire a aproximativ 5,5 mc de lemn.

Ușor de depozitat. Nu numai că peleții de lemn au o valoare mare de încălzire, dar sunt și ușor de depozitat. Un palet de 1 tonă de peleți de lemn se depozitează în aproximativ ⅓ din spațiul necesar pentru depozitarea unui metru cub de lemne. Astfel, peleții din lemn sunt o soluție de încălzire ușor de utilizat.

Simplitatea utilizării. Peleții ard curat și sunt eficienți. Evacuarea nu este fierbinte, deci un coș de zidărie nu este necesar pentru utilizare. Sobele cu peleți pot fi instalate în aproape orice cameră din casă. Cuptoarele și cazanele cu peleți pot înlocui sau funcționa alături de sistemul dvs. de încălzire existent.

Ușor de planificat. Spre deosebire de petrol, costul combustibilului cu peleți nu fluctuează. Costul peleților de lemn nu se modifică în funcție de evenimentele mondiale. Aceasta înseamnă că consumatorii nu trebuie să facă față costurilor imprevizibile cu încălzirea. Energia biomasei are un preț stabil.
În plus, peleții de lemn sunt o soluție ecologică de încălzire.

Utilizări suplimentare pentru peleții din lemn

Spre deosebire de alte surse de energie, peleții din lemn au și alte aplicații.

Cenușa de pelete

Știați că puteți folosi cenușa din arderea peleților în grădina dvs.? Cenușa de peleți poate fi adăugată în solul grădinii dvs. primăvara sau tot anul și oferă substanțe nutritive pentru sol. Cenușa de peleți conține potasiu și var și vă poate ajuta la neutralizarea solului. Pentru a utiliza cenușă de peleți pentru a fertiliza grădina, pur și simplu colectați cenușa dintr-o centrală pe peleți și aplicați-o pe baza plantelor.

Puteți utiliza, de asemenea, cenușă de peleți în compost. Cenușa de peleți poate neutraliza nivelul de pH al grămezii de compost.

Litiera pisicii

Peleții din lemn sunt o alternativă excelentă la “nisipul” pentru litieră. Peleții din lemn absorb umiditatea și se transformă în rumeguș atunci când sunt uzi. Acest lucru face să se elimine ușor peleții murdari.

Culcuș pentru animale

Mulți proprietari de animale aleg să folosească peleți de lemn pentru animale. Puteți cumpăra peleți speciali din lemn pentru culcușul animalelor. Acești peleți absorb umiditatea din grajduri și oferă confort și suport pentru animale. Puteți utiliza peleți din lemn ca așternuturi pentru animale în două moduri: întregi sau umezite. Spre deosebire de paie și rumeguș, peleții pentru culcușul animalelor nu se vor lipi de blană, pături și alte așternuturi. În plus, cantitatea redusă de praf reduce cantitatea de particule în aer pentru a ajuta la evitarea problemelor respiratorii cauzate uneori de absobția particulelor fine.

Peleții din lemn sunt un combustibil obținut din fibre de lemn comprimate. Aceste produse din lemn sunt arse în sobe cu peleți, cuptoare și cazane și sunt folosite pentru încălzirea caselor, întreprinderilor și spațiilor comerciale.

Peleții din lemn sunt considerați un produs din biomasă, ceea ce înseamnă că provin dintr-o sursă de energie regenerabilă.

Unii s-ar putea întreba de ce să aleaga centrale cu peleți și nu panouri solare, de exemplu. Adevărul este că nu trebuie făcuta o alegere între aceste două surse de energie. Centralele cu peleți pot constitui o bună solutie de rezerva pentru un panou solar în zilele în care cerul este înnorat.

- Advertisement -

Ultimele stiri