Debut excelent de sezon pentru pilotul Adrian Raspopa

adi

Pilotul Adrian Raspopa a inceput excelent noul sezon al Campionatului National de Raliuri, obtinand o victorie categorica la clasa 5  in clasamentul rezervat automobilelor cu 2 Roti Motrice. Pilotul a reusit sa castige 8 din cele 11 probe speciale desfasurate in prima etapa, indeplinindu-si toate obiectivele si prin clasarea pe locul 7 in clasamentul general.

Chiar daca principalul oponent din sezonul trecut al lui Adrian Raspopa a ales sa nu mai participe la editia din acest an a Campionatului National de Raliuri, duelul la 2 Roti Motrice avea sa fie animat de inscrierea a doi tineri piloti cu rezultate excelente in anii trecuti la clasele inferioare, Florin Tincescu si Raul Badiu, dar si a fostului campion national absolut Valentin Porcisteanu.

Am luat startul extrem de optimist la Brasov, intrucat acesta este al doilea raliu de casa pentru mine deoarece aici am facut facultatea, aici am prins microbul curselor si tot aici am debutat in raliuri! M-am bucurat foarte mult de prezenta noilor piloti de la 2 Roti Motrice dar si pentru ca am beneficiat de un raliu autentic de asfalt, in conditii bune, si am putut sa mergem de la inceput pana la sfarsit cu pneuri slick. ” a declarat  Adrian Raspopa  la incheierea Tess Rally Romtelecom.

Etapa inaugurala a sezonului 2014 din Campionatul National de Raliuri este cea mai importanta din  punct de vedere al punctajului in acest an, gratie unui coeficient marit de 1,2. Pe langa cele trei probe de noapte si cei aproximativ 140 kilometri de speciale, Tess Rally Romtelecom si-a mai surprins participantii la editia din acest an prin vremea neasteptat de calduroasa dar si prin locatia deosebita a startului festiv si a ceremoniei de premiere, ambele organizate in Piata Sfatului din Brasov.

Datorita noii sale pasiuni pentru competitiile de semi-maraton, Catalin Grigoriu, copilotul obisnuit al lui Adrian Raspopa, a fost nevoit sa lipseasca de la prima etapa, el intorcandu-se in Romania la jumatatea saptamanii trecute. Cei doi se vor reuni la urmatoarea etapa, Raliul Aradului.

Ma bucur ca am reusit o victorie chiar din prima etapa alaturi de noul nostru partener, Gazprom Petrol Stations, mai ales ca am reusit sa-l pozitionam exact acolo unde-i este locul. M-am inteles foarte bine cu Cosmin Diacu, copilotul meu de la Brasov si vreau sa apreciez organizarea net superioara de la aceasta etapa fata de editiile anterioare!” a mai precizat Adi Raspopa.