joi 11 iulie 2024

.

Cât de reală este...

Presa din toată lumea scrie despre problema grâului ucrainean, pe care țara spune...

Ce sunt dozatoarele de...

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea, în cele mai multe cazuri, mărfurile...

Ce trebuie să știm...

Pancreasul vă ajută să reglați modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul. De...

Ce este și cum...

O pompă submersibilă este un dispozitiv care are un motor închis ermetic cuplat...
AcasăOrasulDemersuri importante pentru...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.

Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat de Ministerul Apărării Naționale, către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, s-a deschis calea pentru construcția acestei subunități vitale.

Atât autoritățile locale, cât și conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au recunoscut importanța crucială a acestei inițiative. Noua subunitate va asigura un răspuns mai rapid și mai eficient în caz de urgențe, sporind astfel gradul de siguranță al cetățenilor din comună și din zonele învecinate.

Momentan, intervențiile în zona respectivă sunt gestionate de către Detașamentul de Pompieri Bacău, însă crearea acestei subunități va reduce timpul de răspuns și va îmbunătăți serviciile de intervenție în situații de urgență.

Construcția noului sediu al subunității de pompieri va fi posibilă prin finanțare externă, prin intermediul Programului Dezvoltare Durabilă 2021-2027, reflectând angajamentul pentru furnizarea unor servicii de calitate și pentru creșterea capacității de reacție în fața situațiilor de urgență.

Această inițiativă subliniază prioritizarea siguranței cetățenilor și necesitatea investițiilor continue în extinderea infrastructurii și a capacităților instituțiilor de intervenție în situații de urgență.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...