joi, noiembrie 30, 2023

Cum îi învățăm pe cei mici să economisească energia

Bine ați venit la ghidul pentru părinți...

Scurtă istorie a pantalonilor scurți

Înainte de Revoluția Franceză, clasa muncitoare purta...

Deputatul Elena Hărătău, susţine angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară

ActualitateDeputatul Elena Hărătău, susţine angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară
- Advertisement -

Deputatul social democrat de Bacău, Elena Hărătău, susţine angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară, în acest sens având un dialog cu Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale.

“Mai mulţi elevi băcăuani şi-au exprimat dorinţa, în cadrul audienţelor de la biroul meu parlamentar, de a munci în timpul vacanţei de vară. Aceştia vor să ştie care sunt condiţiile necesar a fi îndeplinite pentru ca demersurile lor de a presta diferite activităţi remunerate să fie în concordanţă cu legea”, a arătat parlamentarul PSD, într-un document oficial trimis conducerii Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

În finalul interpelării parlamentare, Elena Hărătău a formulat mai multe întrebări către ministrul Muncii, după cum urmează:

“1. În ce mod pot munci elevii cu contract individual de muncă pe durata determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, potrivit legilor în vigoare?;

2. Care sunt condiţiile ce trebuie întrunite de elevi, pentru ca ei să se poată angaja pe timpul vacanţelor?;

3. Ce stimulente financiare primesc angajatorii care angajează elevi sau studenţi pe perioada vacanţei?; 4. Care este estimarea MMJS referitoare la numărul elevilor şi studenţilor care vor fi angajaţi în această vacanţă de vară, raportat la experienţa anilor trecuţi, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?”.

“Consider că este important pentru educaţia şi viitorul elevilor şi studenţilor noştri ca ei să presteze diferite munci de sezon în vacanţa de vară. Astfel, le va creşte capacitatea de auto-gospodărire, vor dobândi experienţe noi, şi vor avea mulţumirea de a dispune de banii câştigaţi de ei, fapt ce va contribui la dezvoltarea spiritului de independenţă al tinerilor. De asemenea, există anumite facilităţi pentru antreprenorii care angajează elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor, ceea ce stimulează în mod evident desfăşurarea acestor activităţi”, a concluzionat deputatul băcăuan

Alte titluri