miercuri, noiembrie 29, 2023

Ce trebuie să știți despre plitele cu inducție

Există gătitul la soba cu lemne, la...

Cum a fost inventat aerul condiționat

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a...

Deputatul PSD Elena Hărătău susţine revitalizarea patrimoniului arheologic al Bacăului

ActualitateDeputatul PSD Elena Hărătău susţine revitalizarea patrimoniului arheologic al Bacăului
- Advertisement -

Deputatul PSD de Bacău, Elena Hărătău, a adresat o interpelare parlamentară ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, pe tema descoperirilor din localitatea Cireşoaia-Slănic Moldova.

“Pe raza localităţii Cireşoaia, aparţinătoare oraşului Slănic Moldova, au fost descoperite recent mai multe gloanţe şi grenade, o cartuşieră, dar şi oase umane. Se pare că obiectele găsite în zonă aparţin unui ofiţer, posibil general de infanterie german, care a luptat pe aceste teritorii în Primul Război Mondial, deoarece specialiştii susţin că doar posesorii unui astfel de rang puteau avea asemenea lucruri în dotare. La faţa locului au ajuns organele de cercetare, care au demarat o anchetă referitoare la scheletul uman găsit”, a subliniat parlamentarul social democrat, în documentul oficial transmis conducerii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

În cuprinsul demersului, Elena Hărătău i-a solicitat ministrului Breaz să răspundă următoarelor aspecte: “1. Care este situaţia cercetărilor efectuate de către structurile Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în localitatea Cireşoaia – Slănic Moldova?; 2. Care sunt artefactele valoroase intrate în patrimoniul naţional descoperite în ultima perioadă în judeţul Bacău?; 3. Care este situaţia conservării monumentelor istorice şi culturale din judeţul Bacău?”.

“Este vital ca toate descoperirile arheologice să fie tratate cu maximă răspundere, astfel încât să nu se piardă obiecte valoroase, ce pot constitui puncte de referinţă pentru cultura şi istoria naţională. În acest fel, vom putea explora în mod substanţial uriaşul nostru patrimoniu, inclusiv din punct de vedere turistic”, a concluzionat deputatul băcăuan.

Alte titluri