Deschiderea Cora Bacau, fara asteptatele imbranceli si geamuri sparte

Ceea ce se astepta cu infrigurare – o imbranceala teribila din partea batalioanelor de pensionari – nu s-a intamplat. Lumea care a venit astazi, de la ora 10.00, sa-si faca primele cumparaturi in Cora Bacau a asteptat civilizata la coada, in tarcurile amenajate de jandarmi. Nimeni nu s-a imbrancit, oamenii intrau calmi in magazin, spre disperarea reporterilor prezenti la fata locului, care-si vedeau distrusa stirea.

Cu un ceas si ceva mai devreme, pe la 8.30, cu doar jumatate de ora intarziere fata de programul initial, incepuse inaugurarea oficiala, pentru autoritati. Din discursurile oficialilor Cora am retinut faptul ca hypermarketul este o cladire “verde”, in sensul ca este ecologica, si va primi si un certificat in aceasta privinta.

“Cora Bacău este un loc deosebit încă din faza de proiect pentru că s-au ales și s-au implementat cele mai noi și mai prietenoase soluții pentru mediu. Într-un spațiu atât de interesant, nu puteam crea decât un univers comercial special”- a declarat Cătălin Ismană, directorul Cora Bacău.

Primarul Romeo Stavarache a dezvaluit ca administratia locala nu a fost multumita de primele versiuni ale proiectului Cora si i-a cam intors din drum pe proiectanti, fara sa dea, insa, prea multe amanunte.

“Au fost, intr-adevar mici discutii in contradictoriu cu arhitectii, dar, in final, totul a iesit bine. Zona aceasta a fost reabilitata si arata foarte bine iar Cora Bacau inseamna si aparitia a 300 de noi locuri de munca in oras. Le urez succes si vanzari cat mai mari” – a declarat viceprimarul Dragos Luchian.

Constructia magazinului a costat circa 42 de milioane de euro si se doreste a fi un nou concept de hypermarket.

“Astăzi deschidem Cora Bacău, iar în trei săptămâni vom inaugura și Cora Alexandriei, pe Șoseaua Alexandriei, la București. Ambele sunt amplasate în centre comerciale proprii care fac parte din noua generație de construcții certificate ecologic. Cu noul centru comercial de la Bacău, cora face primul pas în Moldova, care va fi urmat în viitor și de alții”, a declarat Philippe Lejeune, Director General al Cora România, care a tinut neaparat sa vorbeasca in limba romana, cu destul de mare succes.

Panglica a fost taiata de patru persoane care au avut, insa, numai trei foarfece la indemana. A fost numai una din micile probleme organizatorice care au presarat inaugurarea.

De exemplu, subprefectul Dorian Pocovnicu a fost botezat “Gabriel” si felicitat cu ocazia onomasticii.

“Va rugam sa poftiti si la cocktail ca ramane mancarea nemancata si bautura nebauta” – au fost poftiti oficialii, de la microfon. Un gest care da de inteles ca specialistii in comunicare ai Cora au impresia ca bacauanii sunt tot timpul flamanzi si nebauti.

Catre ora zece, cand era programata deschiderea pentru public, in fata usilor magazinului se adunasera cateva zeci de oameni. Supravegheati indeaproape de jandarmi, cumparatorii asteptau cuminti sa se deschida usile si pentru ei.

Iar cand s-au deschis, lumea a intrat in ordine, fara buluceala asteptata.