luni, decembrie 11, 2023

Ce cauzează bilirubina crescută?

Bilirubina este o substanță gălbuie în sângele...

Importanța asigurărilor de călătorie și a calculatorului CASCO

Atunci când călătoriți în străinătate, fie că...

Ce trebuie să știe o gravidă despre preeclamsie

Preeclampsia este o tulburare a sarcinii caracterizată...

Deși ieșit din scenariu roșu, Bacăul rămâne sub restricții încă două săptămâni

ActualitateDeși ieșit din scenariu roșu, Bacăul rămâne sub restricții încă două săptămâni
- Advertisement -

Chiar dacă rata de incidență în municipiul Bacău a scăzut, de azi, sub 3 la mie, restricțiile rămân valabile până pe 2 mai, a anunțat prefectul Leonard Bulai.

Activităţile din interiorul unităţilor de alimentaţie publică din municipiul Bacău au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, luni, prefectul Leonard Ioan Bulai.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, s-a reunit în ședință duminică, 18 aprilie 2021, și a constatat incidența ratei cumulate a cazurilor pe fiecare localitate, inclusiv municipiul Bacău.

În acest sens, potrivit Anexei la HCJSU 53/18.04.2021 următoarea reevaluare pentru municipiul Bacău va avea loc pe data de 02.05.2021.

Până la acea dată, se aplică măsurile prevăzute de HG 432/08.04.2021, cu alte cuvinte, activitățile in interiorul restaurantelor sau evenimentele cu public, în interior, sunt suspendate pentru următoarele 14 zile, până la reevaluare.

“Solicităm persoanelor juridice din domeniile menționate, care intră sub incidența acestor prevederi sa se conformeze, în caz contrar riscând suspendarea autorizației de funcționare. Acest lucru a fost deja dispus pentru societățile care au decis pe cont propriu sa redeschidă activitatea, fără a tine cont de deciziile Comitetului Județean”, a declarat prefectul de Bacău.

Masurile sunt valabile și pentru instituțiile de cultură sau organizatorii de spectacole.

Următoarea reevaluare pentru municipiul Bacău va avea loc pe 2 mai, dată până la care activităţile din interiorul unităţilor de alimentaţie publică şi evenimentele cu caracter public sunt interzise.

Alte titluri