miercuri 22 ianuarie 2025

.

Echipamentul esențial pentru antrenamentele...

În era modernă, conștiența asupra sănătății și a activităților fizice a crescut considerabil....

Explorând beneficiile hranei umede...

Hrana umedă pentru câini și husky-ul siberian sunt subiecte de interes pentru toți...

Sfaturi de la Europol...

Europol este agenția Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii....

Ce se poate întâmpla...

Hernia de disc a coloanei vertebrale este o leziune a țesutului de amortizare...
AcasăCulinarDespre ce vorbim...

Despre ce vorbim noi, aici?

Astăzi eram hotărât să nu scriu nimic pe blog. Cu toate că am, la mine în cap, multe povești pe care aș dori să vi le împărtășesc – rețete și nu numai.

Dimineață am avut examen cu o grupă de studenți de la Ingineria Produselor Alimentare, pe scurt IPA. Nu, n-a fost un examen despre produse culinare, gastronomie, ori ceva similar. A fost mult mai prozaic, vorba fiind despre fenomene de transfer. Mi-am zis că vin acasă, evaluez lucrările și pun notele finale. N-a fost să fie. Pentru că m-a pus… și am deschis “rețeaua de socializare” (între noi fie vorba, este un instrument foarte util pentru a menține legătura cu studenții din ziua de azi). Și găsesc un tânăr revoluționar, revoltat că a găsit pe net o apă care conține 77 de “minerale minune” zice el. Bun, că nici el nici marketerii produsului nu fac diferența dintre “minerale” și “elemente chimice”, este o altă problemă.

 

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....