1.1 C
Bacău
miercuri, martie 29, 2023

15 sfaturi pentru cei care nu consideră fitness-ul un simplu moft

Te-ai săturat să depui efortul la sală...

Bijuterii cu utilizări mai puțin cunoscute

Oamenii au folosit bijuterii din mai multe...

Ce sunt dozatoarele de etichete

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea,...

Despre ospitalitatea elenă, sau despre cum fac grecii afaceri

CulinarDespre ospitalitatea elenă, sau despre cum fac grecii afaceri
- Advertisement -

O chestie întâmplată acum mulți ani, prin 2009…

A doua vacanță petrecută în mirifica Creta, alături de o familie de prieteni. Stăm într-un hotel all inclusive, deci suntem bine marcați cu brățările corespunzătoare. Este sâmbătă seara, și vrem să vedem/mâncăm și altceva decât programul standard al hotelului. Plecăm, spre orele 8 PM, către tavernele din Ammoudara. Găsim o terasă eminamente goală, unde cântau doi greierași. Bouzukia, greek musik live.

 
011
 

Ocupăm o masă, din multele disponibile, ni se aduc menu-urile și începem să comandăm: gigantes (niște fasole boabe uriașe) cu cârnați; niște platouri cu fructe de mare: caracatiță în oțet, inele de calamar, midii pané. Și ceva vin de-al casei, la 1000 mL. Ăsta fiind aperitivul. Nu trec 5 minute și vine băiatul care ne servea (chelnerul, care va să zică), cu o carafă de 250 mL de ceva care NU era vinul comandat. Mirați, întrebăm despre ce-i vorba. “Tsipouraki, on the house”, vine prompt răspunsul. Yamas! – și-l dăm pe gât. Începutul pare promițător. (Explicație: când ești turist și nu comanzi din prima tzatziki, souvlaki sau alte chestii “turistice”, patronul te trece pe un nivel superior).

 
009
 

Restul, aici.

Alte titluri