luni, decembrie 11, 2023

Cifoza, lordoza și scolioza. Ce le diferențiază și ce le aseamănă

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză...

Marker, liner, koki… Ce sunt și la ce folosesc

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip...

Cum să-ți păstrezi electrocasnicele ‘în formă’

Ghid de întreținere pentru mașina de spălat...

Despre pierderile de căldură și soluții

ActualitateDespre pierderile de căldură și soluții
- Advertisement -

Indiferent cu ce-ți încălzești locuința – lemne, peleți, gaze, elctricitate – ai de rezolvat o problema mult mai importantă: cum să menții căldura produsă cu atâta cheltuiala.

Pe vremuri, nu era o problemă: pădurea era aproape, te serveai cu bușteni și-i ardeai cât era ziua de lungă. Astăzi, problema se pune altfel. Să arzi combustibil toată ziua poate fi o problemă, nu neapărat ecologică, cât financiară.

Într-o casă neizolată, aproximativ 35 la sută din pierderile de căldură sunt prin pereți și 25 la sută se pierd prin acoperiș. Restul de 40% se pierde prin uși, ferestre și podea. Cu cât casa este mai bine izolată, cu atât veți pierde mai puțină căldură, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să vă folosiți încălzirea la fel de mult (economisind bani!).

Izolarea proprietății dvs. vă va ajuta să reduceți consumul de energie și să reduceți facturile la combustibil. Izolația poate ajuta, de asemenea, la atenuarea umezelii, făcându-l o casă mai sănătoasă în care să trăiești.

Cum îmi pot izola casa?

Cum rezolv problema unei pierderi caldura casa?

Cele mai ușoare măsuri de instalare sunt izolarea pereților de la mansardă și cavitate.
Izolația mansardei este așezată în foi între grinzile din spațiul mansardei și oferă o barieră pentru a opri căldura care scapă prin acoperiș. Adâncimea recomandată a izolației mansardei este de 270 mm, deci dacă aveți mai puțin de aceasta, este posibil să aveți nevoie de o reîncărcare.

Pentru izolația pereților cavității, găurile mici sunt făzute în pereții unei proprietăți, iar izolația este pompată pentru a umple cavitatea. Izolația formează o barieră pentru a opri căldura care scapă prin pereți.

Cum pot spune dacă am pereți cavitari

Dacă locuința dvs. a fost construită după anii 1920, este probabil să aveți pereți cavitari, dar dacă doriți să verificați, există două modalități ușoare de spus:

Modelul de cărămidă: în pereții de cavitate, toate cărămizile din exterior vor fi longitudinale, în timp ce pentru pereții solizi sunt alternate pe lungime-lateral-longitudinal-lateral

Grosimea peretelui: dacă măsurați adâncimea peretelui la o ușă sau fereastră, un perete al cavității va fi în mod normal de aproximativ 260 mm.

Dacă aveți pereți solizi, aceștia pot fi izolați și ei. Materialul de izolație poate fi instalat fie în interiorul, fie în exteriorul pereților.

Alte titluri