duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateDespre pierderile de...

Despre pierderile de căldură și soluții

Indiferent cu ce-ți încălzești locuința – lemne, peleți, gaze, elctricitate – ai de rezolvat o problema mult mai importantă: cum să menții căldura produsă cu atâta cheltuiala.

Pe vremuri, nu era o problemă: pădurea era aproape, te serveai cu bușteni și-i ardeai cât era ziua de lungă. Astăzi, problema se pune altfel. Să arzi combustibil toată ziua poate fi o problemă, nu neapărat ecologică, cât financiară.

Într-o casă neizolată, aproximativ 35 la sută din pierderile de căldură sunt prin pereți și 25 la sută se pierd prin acoperiș. Restul de 40% se pierde prin uși, ferestre și podea. Cu cât casa este mai bine izolată, cu atât veți pierde mai puțină căldură, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să vă folosiți încălzirea la fel de mult (economisind bani!).

Izolarea proprietății dvs. vă va ajuta să reduceți consumul de energie și să reduceți facturile la combustibil. Izolația poate ajuta, de asemenea, la atenuarea umezelii, făcându-l o casă mai sănătoasă în care să trăiești.

Cum îmi pot izola casa?

Cum rezolv problema unei pierderi caldura casa?

Cele mai ușoare măsuri de instalare sunt izolarea pereților de la mansardă și cavitate.
Izolația mansardei este așezată în foi între grinzile din spațiul mansardei și oferă o barieră pentru a opri căldura care scapă prin acoperiș. Adâncimea recomandată a izolației mansardei este de 270 mm, deci dacă aveți mai puțin de aceasta, este posibil să aveți nevoie de o reîncărcare.

Pentru izolația pereților cavității, găurile mici sunt făzute în pereții unei proprietăți, iar izolația este pompată pentru a umple cavitatea. Izolația formează o barieră pentru a opri căldura care scapă prin pereți.

Cum pot spune dacă am pereți cavitari

Dacă locuința dvs. a fost construită după anii 1920, este probabil să aveți pereți cavitari, dar dacă doriți să verificați, există două modalități ușoare de spus:

Modelul de cărămidă: în pereții de cavitate, toate cărămizile din exterior vor fi longitudinale, în timp ce pentru pereții solizi sunt alternate pe lungime-lateral-longitudinal-lateral

Grosimea peretelui: dacă măsurați adâncimea peretelui la o ușă sau fereastră, un perete al cavității va fi în mod normal de aproximativ 260 mm.

Dacă aveți pereți solizi, aceștia pot fi izolați și ei. Materialul de izolație poate fi instalat fie în interiorul, fie în exteriorul pereților.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...