duminică 14 iulie 2024

.

Câteva idei pentru a...

Cu toții visăm la o piele impecabilă, strălucitoare, dar cu produsele noi care...

Impactul testelor genetice în...

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Câteva idei pentru a obține o locuință

Ești proaspăt însurat și vrei să ai casa ta. Dar banca ți-a respins...
AcasăFapt diversDetinutii de la...

Detinutii de la Targu – Ocna sarbatoresc Invierea Domnului

Persoanele private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Spital Târgu – Ocna celebreaza Sãrbãtorile Pascale, participand la o serie de manifestari moral-religioase care se desfasoara in aceasta perioada.

Prin grija preotului – capelan Paul Vamanu si a conducerii unitãtii, acestia au posibilitatea sa se spovedeasca, fiind astfel ajutati sa-si regaseasca linistea necesara intampinarii Invierii Domnului. Cu acest prilej, detinutii si angajatii penitenciarului au participat la Sfanta Liturghie din Joia Mare care a fost oficiata la capela unitatii, urmata in dupa amiaza aceleiasi zile de Denia celor 12 Evanghelii. Vineri, 3 mai, a fost oficiata slujba pentru Scoaterea Sfantului Aer, dupa care s-a savarsit Prohodul Domnului.

Sâmbãtã, 4 mai, între orele 21.00 -23.00, va avea loc Slujba Învierii, dupa care persoanele private de libertate vor primi Sfânta Luminã, înregistrarea video a slujbei fiind transmisã prin intermediul televiziunii interne si celor bolnavi care nu au putut fi deplasaþi la capelã. Duminicã, 5 mai, cu incepere de la ora 11.00, va fi oficiatã slujba Învierii a doua, care va fi organizatã în aer liber, unde toti cei internati vor primi binecuvântarea Pascalã, iar la masa de prânz vor primi un meniu specific Sãrbãtorilor Pascale.

“Aceste activitati au ca obiectiv implicarea tuturor persoanelor private de libertate care sa raspunda intereselor si preocuparilor de întâmpinare a sfintelor Sarbatori de Pasti printr-o atitudine pozitiva de schimbare, de creare a unei atmosfere de celebrare a evenimentului crestin în zona sectorului de detinere. Dorim ca aceasta initiativa sa aiba un impact pozitiv asupra persoanelor private de libertate, sa descoperim în sufletele acestora dramul de sensibilitate si de bunatate fata de semeni, sa le putem reda bucuria acestei mari sarabatori crestine, chiar daca se afla in spatele gratiilor.

Beneficiind de participarea reprezentantilor bisericii comunitatii locale, au fost organizate seminarii tematice sau întâlniri duhovnicesti în cadrul carora persoanele private de libertate si-au exprimat compasiunea si smerenia fata de suferintele indurate de Domnul Iisus Hristos, intru mantuirea noastra.

De asemenea, in toata aceasta perioada sunt organizate manifestari artistice si competitii sportive, vizite in comunitate, auditii si vizionari de filme artistice cu tematica religioasa si vor avea loc intalniri intre persoanele private de libertate si copiii acestora, scopul principal fiind sensibilizarea acestora si dezvoltarea dorintei de reintegrare în societate, de întoarcere în sânul familiei alaturi de care sarbatorile vor fi mai frumoase ca oricand”, a declarat agent sef de penitenciare Gabriel Vraciu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Spital Targu – Ocna.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...