miercuri, noiembrie 29, 2023

Două suplimente alimentare pentru sănătatea ta

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul...

Detinutii de la Targu – Ocna sarbatoresc Invierea Domnului

Fapt diversDetinutii de la Targu - Ocna sarbatoresc Invierea Domnului
- Advertisement -

Persoanele private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Spital Târgu – Ocna celebreaza Sãrbãtorile Pascale, participand la o serie de manifestari moral-religioase care se desfasoara in aceasta perioada.

Prin grija preotului – capelan Paul Vamanu si a conducerii unitãtii, acestia au posibilitatea sa se spovedeasca, fiind astfel ajutati sa-si regaseasca linistea necesara intampinarii Invierii Domnului. Cu acest prilej, detinutii si angajatii penitenciarului au participat la Sfanta Liturghie din Joia Mare care a fost oficiata la capela unitatii, urmata in dupa amiaza aceleiasi zile de Denia celor 12 Evanghelii. Vineri, 3 mai, a fost oficiata slujba pentru Scoaterea Sfantului Aer, dupa care s-a savarsit Prohodul Domnului.

Sâmbãtã, 4 mai, între orele 21.00 -23.00, va avea loc Slujba Învierii, dupa care persoanele private de libertate vor primi Sfânta Luminã, înregistrarea video a slujbei fiind transmisã prin intermediul televiziunii interne si celor bolnavi care nu au putut fi deplasaþi la capelã. Duminicã, 5 mai, cu incepere de la ora 11.00, va fi oficiatã slujba Învierii a doua, care va fi organizatã în aer liber, unde toti cei internati vor primi binecuvântarea Pascalã, iar la masa de prânz vor primi un meniu specific Sãrbãtorilor Pascale.

“Aceste activitati au ca obiectiv implicarea tuturor persoanelor private de libertate care sa raspunda intereselor si preocuparilor de întâmpinare a sfintelor Sarbatori de Pasti printr-o atitudine pozitiva de schimbare, de creare a unei atmosfere de celebrare a evenimentului crestin în zona sectorului de detinere. Dorim ca aceasta initiativa sa aiba un impact pozitiv asupra persoanelor private de libertate, sa descoperim în sufletele acestora dramul de sensibilitate si de bunatate fata de semeni, sa le putem reda bucuria acestei mari sarabatori crestine, chiar daca se afla in spatele gratiilor.

Beneficiind de participarea reprezentantilor bisericii comunitatii locale, au fost organizate seminarii tematice sau întâlniri duhovnicesti în cadrul carora persoanele private de libertate si-au exprimat compasiunea si smerenia fata de suferintele indurate de Domnul Iisus Hristos, intru mantuirea noastra.

De asemenea, in toata aceasta perioada sunt organizate manifestari artistice si competitii sportive, vizite in comunitate, auditii si vizionari de filme artistice cu tematica religioasa si vor avea loc intalniri intre persoanele private de libertate si copiii acestora, scopul principal fiind sensibilizarea acestora si dezvoltarea dorintei de reintegrare în societate, de întoarcere în sânul familiei alaturi de care sarbatorile vor fi mai frumoase ca oricand”, a declarat agent sef de penitenciare Gabriel Vraciu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Spital Targu – Ocna.

Romulus Dan Busnea

Alte titluri