marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateDetinutul de la...

Detinutul de la Targu-Ocna, a trecut cu brio examenele colegiului din Falticeni

Asa cum am spus si in articolul anterior, orasul Falticeni constituie un imbold si pentru actuala generatie de elevi, care nu uita de predecesorii lor, mari oameni de cultura, literati, profesori, doctori si academicieni ce s-au scolit in mica dar importanta urbe moldoveneasca.

Asadar, luni 9 septembrie, a.c., intre orele 10.00 – 13.00, la sediul Penitenciarului Spital Târgu- Ocna, a fost organizat si finalizat cu succes examenul scolar sustinut de persoana privata de libertate C.I.V., aflata în custodia unitatii penitenciare spitalicesti din orasul de la poalele Magurii.
Examenul a constat în sustinerea probelor scrise la matematica si la limba si literatura romana, contând pentru încheierea situatiei scolare a clasei a XIII a la Colegiul “Vasile Lovinescu” din municipiul Falticeni (cursuri serale), acolo unde elevul a invatat înainte de încarcerare.

Dupa o perioada de intens studiu individual, întelegând importanta examenului ce trebuia sustinut, acesta a dovedit determinare, abordând cu maxima seriozitate subiectele la cele doua materii, ceea ce s-a soldat in final, cu obtinerea notelor de trecere la ambele obiecte.

Cadrele didactice care au facut parte din comisia de examinare a colegiului falticenean, au fost placut surprinsi de ambitia persoanei private de libertate de a sustine examenele în penitenciar, dupa corectarea lucrarilor declarându-se satisfacuti si de felul în care s-a desfasurat examenul.

“Multumim membrilor comisiei de evaluare care ne-au acordat tot sprijinul în realizarea evenimentului, pentru efortul depus de a fi prezenti în instututia noastra, sprijinind astfel strategia de reintegrare a persoanelor private de libertate în comunitate derulata la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor”, a declarat agent sef de penitenciare Gabriel Vraciu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Spital Targu-Ocna.

Romulus Dan Busnea

De citit!

CRAB preia controlul asupra Rezervei de Apă din Bacău – Un pas semnificativ pentru siguranța alimentării cu apă în municipiu

Primarul Lucian Viziteu anunță că "Rezerva de apă a municipiului Bacău" a fost predată către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), punând în aplicare hotărârea instanței judecătorești care a validat decizia municipalității. Această mutare transferă responsabilitatea asupra debitului, prețului...

Pompierii băcăuani, eroi în weekend: 71 de intervenții în intervalul 16-19 Februarie”

În perioada 16-19 februarie a.c., pompierii din Bacău au desfășurat un efort remarcabil, răspunzând prompt la 71 de solicitări primite prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.Cea mai frecventă intervenție a fost acordarea ajutorului medical de urgență, totalizând...

Protejându-ne împotriva gripei de tip A: Importanța vaccinului antigripal

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea de a provoca epidemii și pandemii grave. Cu toate că simptomele gripei pot fi asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite, gripa de tip A poate...